BTP Bolu Belediye Başkan Adayını açıkladı

Bağımsız Türkiye Partisi Bolu il teşkilatının belediye başkan adayı netleşti. BTP Bolu İl teşkilatında yapılan yoklama sonucu BTP Bolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Yağcı oldu.

BTP Bolu Belediye Başkan Adayını açıkladı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bağımsız Türkiye Partisi Bolu il teşkilatının belediye başkan adayı netleşti. BTP Bolu İl teşkilatı, teşkilat içi yaptığı yoklama sonucunda BTP Bolu İl Başkanı Mustafa Yağcı’nın Bolu Belediye başkan adayı olarak açıklanmasına karar verdi. BTP Genel Merkezi seçim komisyonunun da onayını alan Mustafa Yağcı resmen BTP Bolu Belediye başkan adayı oldu.

31 Ocak itibari ile il başkanlığından istifa eden Yağcı’nın yerine il yönetiminden Ayhan Dikici il başkanlığına atandı.

Diğer taraftan BTP Bolu İl yönetimi 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Bolu il, ilçe ve beldelerinde seçime girecek belediye başkan adaylarını belirledi. İGMÜ ve BMÜ adaylarını da belirlemeye devam ediyor. 

Mustafa Yağcı basın açıklamasında; “Türkiye genelinde iki partiye sıkıştırılmaya çalışılan siyaseti, yerelde üç partiye sıkıştırmaya çalışanlara dur deme vakti geldi. BTP Belediye Başkan adayı Mustafa Yağcı olarak ben geçim derdi çeken ailelerimizin, önemsenmeyen ve sözü dinlenmeyen gençlerimizin, işsiz babalarımızın, ev, iş, çocuklar derken ömrü tükenen kadınlarımızın dertleri ile dertlenen, halkımızın her kesimi ile ilgili çözümler üreten başkanları olacağım. Her konuda iddialı çözüm ve projelerimiz var. Gençler artık siyasette yer alacak. Gençlerin siyasette boy göstereceği ve önemsendiği bir seçim olacak. Bolu’nun genci sana sesleniyorum, gel Bolu’yu seninle yönetelim. Biz iktidarından, muhalefetinden, çözümü olmayan siyasetten sıkılan, çay parası bulmakta zorlanan, üniversite okurken aç kalan, okul bitince işsiz kalan gençlerimizin, karar vermekte zorlanan seçmenimizin ve rant siyasetinden sıkılan insanımızın adayı olacağım” Dedi. 

Mustafa Yağcı Kimdir?

Mustafa Yağcı, 1981 yılında Mengen’de doğdu. İlkokulu Bolu Milli Egemenlik İlköğretim Okulu, ortaokul Atatürk İlköğretim Okulu, Lise Bolu Atatürk Lisesi (Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflar) bitirdi. Yine Bolu AİBÜ İşletme Bölümüne birincilikle giren Yağcı 2004 yılında üniversiteden mezun oldu. 2006 yılında AİBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde iktisat alanında Yüksek Lisansa başladı. 

Ardından Bolu’da özel firma/fabrikalarda insan kaynakları uzmanlığı, bordro özlük birim yöneticiliği yaptı. Halen özel bir şirkette/fabrikada İnsan Kaynakları ve İdari İşler Grup lideri olarak profesyonel iş hayatını sürdürmektedir. Bu süreçte iş hayatında birçok başarılı projeye imza atan Yağcı, iş hayatı sürecince onlarca sertifika ve uzmanlık eğitimi almıştır. 

Çalışma hayatı boyunca birçok sosyal sorumluluk projesinin hayata geçmesinde öncülük eden Yağcı, bu süreçte cezaevleri ve sanayii iş birliği projeleri, üniversite sanayii iş birliği projeleri gibi birçok başarılı projeye imza attı. Halen devam eden URGE projelerinin hayata geçmesinde öncülük etmektedir.

2001 yılında Bağımsız Türkiye Partisi ile siyasi kariyerine başlayan Yağcı, Bağımsız Türkiye Partisi Bolu il Başkanlığı bünyesinde kurucu Bolu il yöneticiliği, gençlik kolları başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu. 2022 yılındaki BTP Bolu il kongresinde BTP Bolu İl Başkanı oldu. Eşzamanlı olarak BTP MYK üyesi görevini de yürüten Yağcı, siyasi hayatında birçok başarılı programa imza attı.

Ayrıca bazı dergi ve yerel gazetelerde köşe yazarlığı, İcmal Gençlik Derneği Bolu şube yöneticiliği ve Yeni Mesaj Gazetesi il sorumluluğu görevlerinde bulundu.

Mustafa Yağcı evli, üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Adem (3 ay önce)
    Mustafa abi ile beraber çalıştım. Çok çalışkan ve özverili biridir destekleriz.
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir