"Boluspor forması giydiğim günler ne yemeğim kaybetti ne de potaya girdim"

TV 8’in izlenme rekorları kıran MasterChef yarışmasında yaptığı yemekler kadar sevecen tavırları sayesinde tüm Türkiye’nin tanıdığı Eray Aksungur, All Star yarışmasında yaşadıklarını anlattı. Samimi açıklamalar yapan Aksungur, yarışma sırasında dedesini kaybettiğini bu durumun duygusal olarak kendisini çok kötü etkilediğini belirtti. Memleketi Bolu’yu ve Boluspor’u çok sevdiğini de dile getiren Eray Aksungur, MasterChef’e Boluspor forması giyerek çıktığı günler, ne yemeğinin kaybettiğini ne de elenme potasına girdiğini söyledi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

MasterChef yarışmasında sergilediği performans ve samimi tavırları ile şimdilerde tüm Türkiye’nin tanıdığı Bolulu Şef Eray Aksungur, son olarak katıldığı MasterChef All Star yarışmasında yaşadıklarını anlattı. All Star’da  zor zamanlar geçirdiğini ifade eden Eray Aksungur Bolu halkına kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 

Aksungur, “Bildiğiniz üzere MasterChef’ten tanınıyorum. Daha önce MasterChef serüvenim oldu ve 2020 MasterChef yarışmasını 5. bitirdim. Onun öncesinde yapmış olduğum bir televizyon programında MasterChef’e girmemin etkisi olmuştu. Yine bu programda iyi bir başarı elde ederek All Star’da elemelere girmeye hak kazandım. All Star’daki elemeleri kazandıktan sonra ana kadroya girerek yarışmaya başladık. Bu dönemde 2 Temmuz tarihinde dedemi kaybettim. Dedemi kaybetmemle birlikte MasterChef All Star yolculuğumda biraz zedelendim. Çünkü dedemin hayatımda çok büyük bir yeri vardı. Bunu televizyon önünde dile getirmek istemedim ta ki elenene kadar. Orada duygusal bir boşluk yaşamama rağmen dışarıdan kötü eleştiri almamak için bunu söylemedim. MasterChef All Star yarışmasında Azerbaycan’a gittik. Orada yaşadığım duygular mükemmeldi ki Azerbaycan’a gittikten sonra Azerbaycan’dan dönerken ben eleneceğimi hissettim o hafta. Çünkü o gün biraz güneşin etkisiyle orada yaptığım yemekler beni tatmin etmedi. Ardından ‘acaba ben MasterChef’te yarışamıyor muyum?’ diye düşünce geldi kafama. Sonrasında Azerbaycan’dan dönüşte potaya girdim ve pazar günü elendim. Ürünlerim yetişmedi olmadı.  All Star çok güzel bir mecra özellikle reyting rekorları kıran bir yarışmada yarışmak ve bu yarışmayla birlikte kendi adını duyurmak mükemmel bir duygu. Bir önceki yarışmada Allah yürü ya kulum dedi fakat ben bunu değerlendiremedim. Hep memleketime hizmet etmek istemiştim o yüzden biraz yurt dışı görevi yaptıktan ve eğitim aldıktan sonra memleketime döndüm. Kendi işletmemi açtım. İşletme çok şükür iyi gidiyor. Ben Bolu gastronomisinin iyi yerlere gelmesini isteyen bir insanım. Şu an Bolu gastronomisi içinde iyi şeyler yapmayı hedefliyorum.  Sağ olsun Bolulular restoranımda beni yalnız bırakmıyor. İşletmeme gurbetçi vatandaşlarımızdan birçok kişi geliyor ve bu da beni gururlandırıyor. Bolu’da bir esnaf lokantası projem var. Onun dışında yine Bolu’da bir fastfood üzerine bir işletme kurmak istiyorum. Şu an için kebapçı olarak devam ediyoruz ama önümüzdeki aylarda güzel projelerle tekrar karşınızda olacağım.   Bolu’daki kurumlarla görüşmelerim devam ediyor. İleride köy köy gezip köydeki yaşlılarımızın ne yemekler yaptıklarını öğreneceğim. Onlara sorarak Bolu’daki yemeklerin reçetelerini çıkartacağım. 150 yıllık tariflere ulaşmayı hedefliyorum. Bu tariflere ulaştığımda yemeklerimizi uluslararası lezzetlere dönüştürmek için çalışmalarım olacak. 150 yıllık tarifleri uluslararası mutfaklara uygun olan sunumlarda hazırlayacağız. Öncelikle kendimi bir toparlamam lazım. Sonrasında Bolu gastronomisi için çok büyük adımlara yol atacağım. Dünyanın farklı bölgelerinde çok fazla Bolulu aşçı var ve bu menüyü de bütün dünyaya İnşallah Bolu gastronomisi olarak tanıtmayı hedefliyorum”

“BOLULULAR BENİ BAĞRINA BASIYOR”

“Bolu halkı beni çok seviyor bende Bolu halkını çok seviyorum. Çünkü benim hem doğduğum hem de doyduğum yer burası. Burada herkesle ben kendi ailem gibi kucaklaşıyorum. Bir ailenin bir çocuğu varsa ikinci çocuğu olarak evladı olarak beni görüyorlar. İki çocuğu olanlar üçüncü evladı olarak beni görüyorlar. Özellikle bizim 50 - 60 yaş üstü kesim beni bir evladı olarak her zaman bağrına basıyor. Ben caddeye çıktığımda ya da burada herhangi bir yere gittiğimde yolda en az 50 kişiye selam veriyorum. Bu benim için büyük bir gurur. Bolulu olmaktan Bolusporlu olmaktan ve Bolu’da olmaktan gurur duyuyorum. Buradaki herkesi çok seviyorum. Beni destekledikleri için Bolulular’a  çok teşekkür ediyorum. Buradan herkese kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.”

"BOLUSPOR FORMASINI GİYMEK BANA GURUR VERİYOR"

Tutuğu takım olan Boluspor formasını giymekten büyük gurur duyduğunu belirten Eray Aksungur, Boluspor formasının MasterChef yarışmasında kendisine uğur getirdiğini söyledi. Aksungur “Ben futbol oynamayı ve seyretmeyi çok seven biriyim. Benim için Boluspor önceliklidir. Boluspor benim için memleket meselesi. O yüzden biz memleket meselemizin arkasından koşmaya devam ediyoruz.  Boluspor benim 5 yaşından beri tribününde bulunduğum bir takımım. Ben MasterChef’ten önce de Boluspor’un çoğu maçlarına gidiyordum ve formayı her yerde giymeye devam ediyordum. Ben bazı şeylerin bu hayatta şans getirdiğine inanırım. Boluspor forması ne zaman giysem ne bir yemeğim kaybetti ne de o gün potaya gittim. O yüzden Boluspor forması bana çok büyük bir uğur getiriyor ve ben bu takım için her şeyi yapmaya hazırım. Boluspor Başkanımız Savaş Abak her zaman bana destek oldu. O’nu hem bir ağabey hem de Boluspor Başkanı olarak çok seviyorum” şeklinde konuştu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir