Bolu'nun tarihi çarşısına yakışmayan manzara

Bolu'nun tarihi çarşısına yakışmayan manzara
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu son yılların en yoğun kar yağışı ile karşı karşıya kaldı. Karla mücadelede Bolu Belediyesi sınıfta kaldı. Ana arterler başta olmak üzere birçok yol kara teslim olurken Bolu’nun en eski ticaret merkezi olan Yukarı Çarşı sokaklarında yaklaşık 1 metrelik kar birikintilerine esnaf tepki gösterdi. Yukarı Çarşı’da esnafın yaşadığı sorunları dinlemek için Bolu Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay esnafları ziyaret etti.

KENDİ YOLUMUZU KENDİMİZ AÇTIK

Yoğun kar yağışıyla birlikte tarihi çarşıda kapanan yollar sebebiyle mağduriyet yaşadıklarını ifade eden esnaflar ilk yağış anından itibaren Bolu Belediyesi ekipleri tarafından gerekli müdahalenin yapılmadığını söyledi. Esnaflar kendi işyerlerinin yolunu kendilerinin açtıklarını belirterek yol ortasında oluşan kar birikintileri sebebiyle müşterilerin gelmekte zorlandığını dile getirdiler.

İNCE DÖŞENEN TAŞLAR ZARAR GÖRMESİN DİYE KEPÇE GİREMİYOR

Bolu Belediyesi tarafından 2021 yılının Haziran ayının ortasında başlatılan ve yapılacak çalışma ile tarihi çarşının altyapı ve üstyapısında gerçekleştirilecek değişikliklerle birlikte yeni bir kimliğe ve görünüme kavuşacağı ifade edildi. Yukarı Çarşı Projesi hakkında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklamalarının üzerinden 6 ay geçmeden sorunlar yaşanmaya başladı. Daha önceki taşlara göre çok daha ince taşlarla döşenen ve ince oldukları için nizami olarak yere döşenemeyen zemin kaplama taşlarının zarar görmemesi için karla mücadele çalışmaları kapsamında sokaklara kepçe sokulmadı. Bolu Belediyesine bağlı temizlik ekipleri tarafından küreklerle yapılan çalışmayı ise esnaf yeterli bulmuyor. 3 haftadır bir arpa boyu yol alınamayan temizlik çalışmalarına esnaf tepki gösteriyor.

2015 YILINDA DA KAR YAĞDI BU MAĞDURİYETİ YAŞAMADIK

Akbay’la görüşen başka bir esnaf ise 2015 yılında da yoğun bir kar yağışı ile karşı karşıya kaldıklarını ancak böyle bir manzaranın oluşmadığını söyledi. 2015 yılında belediye ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar sayesinde mağdur olmadıklarını söylediler.

KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARTTI

Yaptığı ziyaretler sonrası değerlendirme yapan Akbay esnafın durumu hakkında bilgiler verdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı sert dille eleştiren Akbay şunları söyledi:

Bu gün Bolumuzun tarihi değerlerinden biri olan ve Bolu’nun önemli ticaret merkezlerinden biri olan Tarihi Yukarı Çarşı’yı ziyaret ettim. Burada tandık tanımadık esnaflarımıza selam vererek onların dertlerini dinleme imkânım oldu. Burada maalesef manzara görüldüğü gibi. Sokaklarda neredeyse 1 metreye yakın kar yığınları birikmiş. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz yılın haziran ayının ortasında buraya bir kazma vurarak bir çalışma başlattı. Yukarı Çarşı’nın alt yapı ve üst yapısının değiştirileceğini söyledi. Yukarı Çarşı’nın zemininde kullanılan kaplama taşları maalesef eskilere nazaran çok daha ince kullanıldığı için taşlar zarar görür bahanesiyle Yukarı Çarşı’ya karla mücadelede kepçe sokulamıyor. Tanju Özcan yine kaş yapayım derken göz çıkartmıştır. Birde dikkatimizi çeken bir diğer konu yine bu proje kapsamında işyeri önlerinde yapılan sundurmaların birbirinden farklı ölçülerde yapılması ve belli bir ölçü kuralına maalesef uyulmamış olması.

SIĞINMACILAR OLMASA NEREYE SIĞINIRDI

Tanju Özcan başarısız olarak yürüttüğü her işte maalesef başka bir konu ile gündemi değiştirmeye çalışarak suni bir algı oluşturmaya çalışıyor. Her fırsatta sığınmacılar sakızını çiğnemeye devam ediyor. İyi ki bu sığınmacılar konusunu buldu? O konu olmasa başkan nereye sığınırdı bilemiyoruz. Biz artık Bolu’da yaşayan vatandaşlar olarak Özcan’ın Bolu’da söz verdiği işleri yapmasını ve Bolu halkına hizmet etmesini, eziyet etmemesini istiyoruz. Bolu halkı bu türlü bir muameleyi ve eziyeti hak etmiyor.

İŞ BİLEN ADAMLARI İŞTEN ATARSAN

Bizim belediyecilik anlayışımızla birlikte Bolu Belediyesi’nde çok şey değişmiştir. Bütçesinin %96'sı personel harcamalarına giden, eski ve külüstür bir kaç araçtan oluşan araç parkı ile devraldığımız Bolu Belediyesinde, bir gün bile kar engeli yaşatmadık. Tanju Özcan ve Rasim Özdemir sıcak yataklarında uyurken, Boluluların sabah işlerine sorunsuz ulaşımlarını sağladık. Devasa bütçe, bölgesinin en büyük ve en yeni araç ve makine parkı ile resmen çuvalladılar. Kalkmışlar, yaptıkları eksik hizmeti eleştirenlerde “Saygısızlık etmeyin” diyorlar. Belediye Personelinin emeğine saygısızlık eden Tanju Özcan ve kifayetsiz ekibidir. Belediye personeline karışmayın, onlar ne yapacaklarını 15 yıllık çalışma dönemimizden çok iyi bilmektedirler. İş bilen adamları işten atarsan, kritik zamanlarda yolda kalırsınız.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Ramazan KAYNARPINAR (2 yıl önce)
    Evet son yıllarda böyle KAR yağışı olmadığı doğrudur ancak KAR yağalı yaklaşık 15 gün geçti maalesef durum vahim eğer böyle giderse biz esnaflar kepçe tutup karları aldıracağız burdan yetkili ve ilgili kişilere duyuruyorum sonra yok kepçe sokamazasın taş kırılır yol çöker demesinler
    %80
    %20
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir