Bolu'nun damadı Saffet Akbaş

90’lı yılların başarılı stoperi eski milli sporcu Saffet Akbaş, Fenerbahçe ve İstanbulspor’daki futbol kariyerinin ardından kayınvalidesinin vefat etmesi ile birlikte eşinin memleketi olan Bolu’ya yerleşti.2 yıldır Bolu’da ikamet eden Bolu’nun damadı Saffet Akbaş, Bolu’da mütevazi bir hayat sürdürdüğünü belirterek, kendisine yöneltilen soru üzerine Boluspor’u değerlendirdi. Saffet Akbaş,Boluspor’un maçlarda başarılı olmak için büyük bir özveri ile çalıştığını fakat takviyeye ihtiyacı olduğunu vurguladı. 2022 yılını değerlendiren Akbaş, 2023 yılından sağlık ve mutluluk beklentisi olduğunu ifade ederek, Bolu halkının yeni yılını kutladı.

Bolu'nun damadı Saffet Akbaş
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Saffet AKBAŞ kimdir?

Saffet AKBAŞ aslında herkes gibi sıradan bir insan ama Fenerbahçe ve Milli Takımda oynamam sebebiyle diğer insanlar Fenerbahçeli Saffet olarak tanıyor .Bir kaç takım da daha oynadım onlarla da anılırım ama Fenerbahçeli Saffet diye anılıyorum .Belki de Fenerbahçeli olduğumdan dolayı kaynaklanıyor .İstanbul Gazi Osman Paşada 1968 yılında doğdum .Bütün gençliğim orada geçti. Akrabalarım her şeyim orada .Futbol yaşantıma orada başladım. 8 yaşından tutun 37 yaşına kadar bir fiil hem amatör hem de profesyonel anlamda futbol oynadım .Daha sonrasında teknik direktörlük , yardımcı antrenörlük yapmaya çalıştım .Oyuncu izlemede çalıştım .En son eşimin memleketi Bolu’ya geldim . Yarı Boluluydum şimdi tam Bolulu oldum .

Futbola nasıl başladınız ?

Bizim çocukluğumuzda araziler çok boştu , her yer de top oynama imkanımız vardı .Futbol oynamak için size 2 tane taş 1 tane de top gerekiyordu .Aslında 2 taşa da ihtiyacınız yok biz bazen duvarlara tebeşirle veya taşlarla çizerdik .O şekilde de oynadık .Bize sadece top yeterliydi .Çocuksunuz sokakta oynuyorsunuz birde okul dönemleri oluyor bizim dönemimizde okullar sabahçı ve öğlenci olarak iki gruba ayrılırdı .Sabahçıysanız öğleden sonra arkadaşlarınızla beraber akşama kadar top oynarsınız. Öğlencisiniz de sabah erken kalkarsınız öğlene kadar top oynarsınız .Hayatımız bizim aşağı yukarı böyle geçti. Gazi Osman Paşa Spor Kulübü o dönem amatör ligde oynuyor .Malzemecisi vardı Hüsnü amca çok iyi insandı toprağı bol olsun .Malzemeci olmasına rağmen çocuklarla kendi aramızda maç yaparken beğenmiş çağırdı .Cumartesi günü benim yaş kategorimin antremanı olduğunu , hocalarla tanıştıracağını söyledi .Hüsnü Amca kulübün her şeyidi . Baktığınızda malzemeci olarak gözüküyordu , alt tabakaymış gibi gözüküyordu ama öyle değil Hüsnü Amca başkandan sonra ki en önemli adamdı .Hafta sonu gittim hocalarla tanıştırdılar ,antremanlara başladım ve kabul edildim .Amatör de lisansım ilk defa 9 veya 10 yaşımda çıktı .Onun için paramız bile yoktu .Fotoğrafçıya gideceksiniz fotoğraf çekileceksiniz . 9-10 yaşımdayım ailemin parası yok onu nasıl söyleyeceksiniz .Notere gidilecek notere belli bir para verilecek şuan hatırlamıyorum miktarını ama bunların hiç birini vermeyeceğimizi söyledim ama top oynamayı da çok istiyorum .Hüsnü amca sağ olsun yine orada bunların hepsini kulübün halledeceğini söyledi .Gazi Osman Paşa Spor Kulübü benim doğduğum ,büyüdüğüm bana hayat veren ,bana bir kimlik oluşturan bir kulüptü .Hem noter hem de fotoğraf parasını vererek benim amatör lisansımın çıkmasını sağladılar . Gazi Osman Paşa Spor Kulübü iyi ki varmış o dönem ben ve benim gibi bir çok abim ,arkadaşlarım ve kardeşlerim hepsi onların sayesinde bir yere geldi .

Fenerbahçe yıllarınız nasıl geçti?

Fenerbahçe’ye 1995-1996 sezonu transfer oldum .Van spordan transfer oldum .Benim hedefim Gazi Osman Paşa’da oynarken de birkaç sene ligde oynayıp ondan sonra Fenerbahçe’ye transfer olmak vardı .Baktığınız da bunu biraz geç elde ettim , daha erken yakalamam gerekirdi ama bazen hayatta istediğiniz her şey doğru gitmeyebiliyor .Başkan sayın Ali ŞEN vardı , beni Van Spordayken yanlış hatırlamıyorsam ya Şubat ya Mart aylarında aradı daha o zaman lig bitmemişti .Fenerbahçe’yi düşünüyorsam kimseye söz vermemi istedi .Bende iyi bir Fenerbahçeliyim .Dolayısıyla benim için her şey kapandı .Diğer kulüplerle hiç görüşmedim ,bütün dünyamı her şeyimi kapadım sadece Fenerbahçe olsun diye. Başkan doğal olarak sözünün eri insandır ,düzgün insandır .İkinci babam gibi severim kendisini .Fenerbahçe’ye geldim , imzayı attım ,Fenerbahçeli oldum onun sayesinde .2001 sayesinde Fenerbahçe’den ayrıldım .

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra kariyerinizde ne gibi değişiklikler oldu?

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra İstanbulspor’da hocalık yapıyor .Benimde Fenerbahçe’ye geldiğimde 95-96 senesinde beraber oynama şansı yakaladım .Çok iyi bir abi ,çok iyi bir hoca .İstanbulspor’a davet etti , bende seve seve gittim .4,4.5 sene orada futbol oynadım , futboluda orada bıraktım .Onunla çok güzel zamanlar , çok güzel anılarımız var .Onun sayesinde de İstanbulspor’a gittim öyle bir camiayla tanıştım .Onlara da ayriyeten teşekkür ederim .Hayatımda farklı bir yerdeler .

Unutamadığınız maç hangisi ?

Aslında bütün maçlar herkes için çok önemli ama ya attığınız ya da yediğiniz golleri unutmazsınız. Hangi oyuncuya sorarsanız sorun veya hangi sporcuya sorarsanız sorun .Ya başarılı olduğu anları anlatacaktır sizlere ya da başarısız olduğu anları anlatacaktır sizlere .Onlar hafızasından hiç silinmeyecektir .Benim aslında çok fazla var sadece Fenerbahçe ‘de değil , milli takımda ve diğer takımlarda da var. İnsanların hatırlıyor olmasından dolayı Manchester’la oynadığımız var .Manchester 40 sene boyunca kendi sahasında hiçbir takıma yenilmemiş .Biz bunun ilkini gerçekleştirdik .Espri yaparlardı arkadaşlar o dönem . 40 sene bizimle hiç karşılaşmadı daha önce bizle karşılaşsaydı daha önce tadacaktı bu mağlubiyeti diye espri yaparlardı .Onu o dönem kavrayamamıştık , çabuk geçmişti ama 30 yıl geçmesine rağmen demek ki çok büyük iş becermişiz demek ki .

Boluspor hakkında ne düşünüyorsunuz?

Boluspor içinde bulunduğu diğer kulüplerinde aslında Türk futbolunun sıkıntısı parasızlık çok fazla borçları var dolayısı ile hem şehir baskısı var  lige çıkmak istiyor hem para harcıyor borçtan kurtulamıyor hem de istenen düzeyde şuan değil. Takım olarak baktığımda ben maçlara takviyelere ihtiyacı var o takviyeleri gerçekleştire bilirse ki bunun içinde para lazım belki o zaman olabilir diye düşünüyorum  yoksa yaklaşık 10 tane kulüpten belki daha fazlası üst lige çıkmak için mücadele ediyor onların arasından sıyrılmak kolay değil. 

2022 yılı sizin için nasıl geçti? Ve 2023 den neler bekliyorsunuz? 

Aslında buraya şubat ayında geldim ve kar vardı karın kalkmasını bekledik çabuk geçer dedik çabuk geçmedi arkasından yağmurlar bu sefer çok sıcak oldu tam Bolu’ya alışmaya çalışıyorsunuz bir şeyler çıkıyor hava değişiyor falan anca toparlana bildik. 2022 baktığımızda çok iyi geçti diyemem geride bıraktığımız insanlar oldu ama 2023 ten beklenti her sene olduğu gibi çok büyük beklentilerimiz yok normal standartta yaşamak istiyoruz. Şuan hayat o kadar pahalı ki yılbaşı ile beraber daha da pahalı olacağını öngörüyor herkes bilmiyorum ben 55 senedir hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Ben 1968 doğumluyum söylüyorum 68 den bugüne ben böyle bir şey görmedim.

Peki Bolu’ya yerleşme kararınızın nedeni neydi?

Geçen sene Aralık ayının 2’sinde kayınvalidemi kaybettim. Kayınpederim hasta biraz eşim onu yalnız bırakmak istemedi bizde İstanbul’dan  taşınmayı düşünüyorduk ege taraflarına gitmeyi istiyorduk böyle bir şey gerçekleşince olay değişti Bolu’ya gelmek zorunda kaldık baktığınızda kayınpederimi yalnız bırakmamak adına. Her ne kadar ben burada kayınpederim diyorsam da ben kendisine baba diye hitap ediyorum onu yalnız bırakmamak için yanına geldik şubat ayında tam 1 yıl olacak .

Bolu’da günleriniz nasıl geçiyor’?

Bir bahçemiz var babamın büyük bir bahçesi var. Ben güvercin beslemeyi seviyorum hayvanları seviyorum ama güvercinleri daha başka seviyorum onlar için kümesler yaptım arkadaşlarımdan güvercin hediyeleri oldu onlarla doldurdum. Bir tane akbaş köpeğim var. Vedat Güler sağ olsun bana böyle bir köpek hediye etti yavruyken şuan büyüdü oda 9 aylık oldu Bolu’da  hem paşa ile hem kuşlarla vaktimi bahçede geçiyorum. Arkadaşlarımla çıkmak gerekirse onlarla buluşmam gerekirse onlarla dışarıya çıkıyoruz. Bir televizyon programı var televizyon programına katılıyorum Soner arkadaşımın sayesinde sağ olsun. Onun dışında bir şey yapmıyorum yani genelde hep ailemle beraberim.

2023 yılı için Bolululara mesajınız nedir?

Öncelikle bilet fiyat fiyatlarının düşmesi gerekiyor çünkü hayatımızda bir gerçek var o gerçeklerle bilet fiyatları uçuk düzeyde dolayısıyla insanlara neden stadyumları doldurmuyorsunuz diyemiyorum. Önce bilet fiyatlarını düşürelim ondan sonra o seyirci ile oturalım bekleyim bilet fiyatları deme lüksü de kalmaz onu da ortadan kaldırmış oluruz futbolu en iyi seyir için canlı izlememiz gerekir belki kış soğuk evde sıcak sıcak seyrediyorsunuz ama futbol canlı izlenir. Bolu halkına bolu halkı neslinde bütün herkese söyleyelim. Herkesin sağlığı iyi olsun para önemli değil önemli olan sağlık parayı bir şekilde kazanırsınız ama salığınızı asla geri kazanmazsınız inşallah herkesin bütün insanların sağlığı iyi olur mutlu olurlar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir