Bolu'nun "Bizim İsmail'i" Bolu'ya seslendi: "İyi ki varsın Bolu!"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 54 yıl sonra Bolu’dan çıkardığı ilk milletvekili olarak tüm yurtta adından söz ettiren İsmail Akgül ile Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel hazırladığı gazete için konuştuk.

Bolu'nun
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

Gazetemize yaptığı açıklamada, bu başarısının altını çizen Milletvekili İsmail Akgül:

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bolu’da uzun yıllar sonra çıkardığı ilk milletvekiliyiz. Bunun da Cumhuriyetimizin 100. Yılına isabet etmesi bizim için ayrı bir gurur, onur noktası. Bu bağlamda da ilimizde inşallah bunun farkını gösterebiliriz. ‘ İyi ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili var, iyi ki Milliyetçi Hareket Partisi var’ dedirtebilmek bizim seçim beyanımızdı. Biz bunu ispatlamak üzere her daim vatandaşımızla beraberiz. Meclis çalışmalarımız sona erer ermez biz bölgemizde vatandaşlarımızla beraber olmak, buradan aldığımız tepkileri dile getirmek adına çalışacağız. Çünkü Bolu’nun sorunlarını Bolu’da yaşayan vatandaşlarımız bilir. Vatandaşlarımız da bize samimiyetle sıkıntılarını anlattığı için biz buradaki tepkileri inşallah Ankara’da dile getirerek Bolumuz’u hak ettiği noktaya getirmek istiyoruz” dedi.

Yeni Türkiye Yüzyılı’na girdiğimizi ifade eden Akgül, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da kendi kendine yetebilen bir Türkiye hedefliyoruz. Enerjisiyle, doğal gazıyla, petrolüyle bugün yapılan çalışmaların sonuca ulaşması an meselesi. Hatta kısmen doğalgazımız ve petrolümüze erişildi. İnşallah Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bunlar daha sağlıklı bir şekilde vatandaşımıza ulaşmaya başlayacak. Bu da zaten refah bir ülke olma yolunda önemli bir rol oynayacak. Bugün enerji için ayrılan bütçe, bizim en büyük yükümüz. İnşallah önümüzdeki süreçte, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Allah’ın izniyle tek başına bir Türkiye, lider ülke Türkiye yolunda ilerlemeyi hedefliyoruz. Biz de bu yolda bir nefer olarak nasıl bir mücadele içinde olmamız gerekiyorsa, ne bedel ödememiz gerekiyorsa her daim bu memleket için bedel ödemeye hazırız. Çünkü bir ülkücü vatanı söz konusu olduğunda ‘kim var?’ diye sorulduğunda sağına soluna bakmadan öne çıkıp ‘Ben varım’ diyebilendir. “ derken, Cumhur İttifakı’nın başarısının artarak devam edeceğini belirtti.

VEKİLLİK NASIL YAPILIR, GÖSTERDİK

BELEDİYECİLİK NASIL YAPILIR, GÖSTERECEĞİZ

Bolu’nun çözülmeyi bekleyen sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mhp Milletvekili İsmail Akgül:

“Bir ilde ilk önce birlik ve beraberliği sağlamak lazım. Bir ilde projeyi genişletebilmek, projeyi hayata geçirebilmek için üniversitesi, ticaret ve sanayi odası, valiliği, belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve siyasileri bir arada tutmanın gerektiğini, bu bileşenlerden biri oturmadığında vatandaşın,  dolayısıyla memleketin zarar gördüğünü görebiliyoruz. Ankara’da ilimizin sorunlarını dile getirerek, bakanlık koordinasyonlarını sağlayıp yatırımları arttırmak istiyoruz. Organize sanayinin gelişmesi, turizm alanının gelişmesi, gastronomi konusunun gelişmesi, Bolu şehir merkezine geldiğimizde,5 otobüslük bir turist gelse 5 otobüsü çekebilecek yerimiz bile olmamasının üzücü bir durumda olması gibi sorunlarımız çözüm bekliyor.  Anlık kavgalarla gündem yaratmaktan ziyade, icraatçı bileşenleri bir araya getirip memleketin kalkınması yönünde hep beraber bir şeylere omuz verilip projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz de bu yolda aday olduğumuz sürecin seçimini tamamladık. Seçimin bitiminden sonra beş buçuk aylık süreçte de aynı zikriyatla mücadele ediyoruz. Biz dün de söylediğimiz gibi bugün de şunu söylüyoruz; ‘Belediye Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin belediyesidir. Kimsenin babasının malı değildir. Bolu Belediyesi’nin Bolu hayrına yapabileceği her işte yanında olacağımızı’ söyledik. Ama şu an, Belediye’den bize ulaşan bir istek olmadı. İnşallah 31 Mart’tan sonra bu bileşenleri bir araya getirdiğimizde Bolulu hemşehrilerimiz Bolu Belediyeciliğinin nasıl olacağını görecekler. ‘İyi ki Milliyetçi Hareket Partisi, iyi ki Cumhur İttifakı var’ dedirteceğiz Biz kavgasız, gürültüsüz bir hizmet anlayışı içerisinde olduk. Aynı yaklaşımla devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

HERKES ELİNDEN GELENİ YAPTI

Önceki dönem Bolu milletvekillerine teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Akgül:

“Onlar için hiçbir şey yapmadı demek vebale girmek olur, herkes kararınca bir mücadele içinde oldu. Memleket için hizmet makamındaydılar. Kendilerince hizmet etme yarışında oldular. Şimdi üzerine ne koyabiliriz, ona bakmamız lazım. Geçmişi eleştirmekten ziyade artık önümüze bakmalıyız. Bizim yapıcı ve toparlayıcı olma yönünde bir hizmet anlayışımız var. Acil olan sorunlarımızla alakalı tüm resmi kurumlarımızla diyalog içerisindeyiz. Tarımsal faaliyetler konusunda çiftçilerimizin desteklenmesi için çalışmalar yapmamız lazım. Kasım ayı itibariyle yeni yönetmeliklerle orman köylerimizin sorunları giderilmeye çalışılıyor. Turizm alanlarımız geniş ama yeteri kadar özen gösterilemediğinden dolayı gelen turist şehir merkezine uğramadan ilimizi terk ediyor. Burada bir eksiğimiz var. Dünyaca ünlü aşçıları yetiştiriyoruz Mengen’de. Mengen bizim göz bebeğimiz olması lazım. Ama Mengen’ e gittiğimizde gastronomi ile alakalı eksiklikleri, aşçılık okulumuzun eksikliklerini görüyoruz. Ama inşallah birlik ve beraberlik sağlandığında tüm sorunlar gidecek. Kazanan Türkiye, kazanan Cumhur İttifakı olacak. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında birlik ve beraberlik içinde çalışarak, hem ilimizi hem ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmeye çalışacağız” sözleriyle partisinin ve Cumhur İttifakı’nın gücüne vurgu yaptı.

TÜRKİYE, BİR DÜNYA DEVLETİDİR

Dünya gündemine de değinen Milletvekili İsmail Akgül:

“Dünya yanıyor şu anda. Filistin’e yapılan zulmü, İsrail’in teröristliğini engellemek adına girişimler devam ediyor. Hem krizdeki dünya ekonomisinin hem de Türkiye ekonomisinin bu bağlamda toparlanması temennimiz. Önümüzdeki süreçten de beklentimiz ekonomik anlamda hem emeklilerimizin hem de memurlarımızın, iş dünyasının hızlı bir şekilde toparlanmasıyla beraber Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin daha güçlü bir şekilde duruşunu devam ettirmesidir” diyerek ülkemizin dünya devletleri arasındaki güçlü konumuna işaret etti.

İYİ Kİ VARSIN BOLU

Gazetemize verdiği özel röportajda sözü Bolu halkına getiren Akgül, Bolu sevgisini vurgulayarak:

“Biz Bolu halkını seviyoruz. Bolu’nun sokaklarında, Bolu’nun köylerinde büyüdük. Belki de ilk defa kendilerine bu kadar yakın birini milletvekili seçti Bolu halkı. Her dört kişiden biri bize oy verdi. Bu bağlamda tüm Bolulu hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Onlara layık olmak adına mücadelemizden asla dönmeyeceğiz. Her fırsatta vatandaşımızın yanında, cenazesinde, düğününde acısında, tatlısında beraber olmaya çalışıyoruz. Bazen şu eleştiriler gelebiliyor; ‘Düğüne cenazeye gitmekten başka bir şey yapmıyorlar’ diyorlar. Bizim cenaze ve düğüne katılmamızın sebebi hem acı hem tatlı gününde yanında olmak ve bu vesilelerle kalabalıklaşmış topluluğu vatandaşımıza daha yakından temas edip onların sorunlarına ne kadar hızlı çözüm üretebiliriz, bunu görmek. Kalabalık kitleye ulaşmak amacımız. Her daim onların emirlerinde olduğumuzu, yanlarında olduğumuzu beyan ediyorum” derken, ecdadın kanlarıyla kazanılmış Cumhuriyet’in 100.Yılı’nı kutlayarak, son sözü yine Bolu için söyledi;  “İyi ki varsın Bolu!” 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

2 yorum yapılmış

  • Rüzgar 14 (6 ay önce)
    Adamın hası bizim İsmail
    0
    0
    Yanıtla
  • Rüzgar 14 (6 ay önce)
    Adamsın bizim İsmail Rabbim ayağınıza taş değdirmesin inşallah kim ne derse desin hak bildiğiniz yodan ayrılmayacağınıza inancımız tamdır.
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir