Bolu'da MHP'nin ilk milletvekili aday adayı belli oldu

MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için partisindeki görevinden ayrıldı. Başaran, milletvekili olarak Bolu’ya hizmet etmek istediğini vurguladı.

Bolu'da MHP'nin ilk milletvekili aday adayı belli oldu
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu’da 2018 yılından bu yana MHP İl Başkanı olarak görev yapan Cihan Başaran, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde partisinden milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bolu’da 3 yıldır başarıyla görev yaptığını ifade eden Başaran, meclise sunulmak üzere kanun düzenlemeleri ve kanun teklifleri hazırladığını söyledi. 2023 yılında iki önemli konudaki kanun teklifini meclise sunmak istediğini ifade eden Başaran, “Hazırlamış olduğum, devlete olan borçlar nedeniyle haczedilen araç ve gayri menkuller nedeniyle mağdur durumda olan vatandaşa büyük kolaylık getiren kanun teklifi meclis komisyonuna sunuldu. Şu anda iki önemli konuda hazırladığım kanun teklif çalışması var. Bu kanun tekliflerini de 2023 yılında meclise sunmayı planlıyorum.” diye konuştu.
EYT’LİLERE DESTEĞİM SÜRECEK
Emeklilikte yaşa takılanların haklarının savunmak için çalıştığını da dile getiren Başaran şunları söyledi:
“EYT’li kardeşlerimizin haklarının savunulması ve kanun değişikliği ile kaybettikleri emeklilik haklarını geri alabilmeleri için her daim destek olacağıma söz vermiştim. EYT konusunun seçime bırakılmadan, 2022 Aralık ayında meclise sunulacağı müjdesini de 8 ay önce, Eyt dernek ziyaretlerimde canlı yayında herkese duyurmuştum. Bu gün Eyt Meclis gündeminde. Bundan sonraki süreçlerde de EYT’li kardeşlerimize desteğim devam edecektir.
Başaran, Yüksek hızlı trenin Bolu’dan geçmesi için de temaslarda bulunduğunu söyleyerek, “Yüksek Hızlı Tren Projesi (YHT) ile ilgili defalarca Ankara’da Mecliste ve MHP Genel Merkezinde çalışmalar ile Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğünde görüşmeler yaptım. YHT’nin Bolu’dan geçmesi konusunda çalışmalarım devam ediyor.” dedi.
İL BAŞKANLIĞI MAKAMINI MENFAAT İÇİN KULLANMADIM
İl başkanlığı görevi süresi boyunca makamını hiçbir zaman menfaat sağlamak için kullanmadığını belirten Başaran, “İl Başkanı olduğum dönemde, Bolu’da yaşayan her vatandaşın değerli olduğu inancıyla, hiçbir ayrım yapmadan kucak açtım, iyi günlerine, kötü günlerine, sorunlarına ve ihtiyaçlarına ortak oldum. Hiçbir zaman siyaseti ve il başkanlığı makamını çıkar ilişkileri ve maddi menfaat elde etmek için kullanmadım. Ömrümden, vaktimden, maddiyatımdan fedakarlık yaparak, organizasyonlar, toplantılar, davetler ile partimizi sevenlerin kaynaşmasına ve ilçe ilçe, köy köy MHP’nin Bolu’da en güzel şekilde temsil edilmesine vesile olmaya çalıştım. Özel günlerde ihtiyaç sahibi ailelerin ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, teşkilatlarımızı harekete geçirerek varlığı paylaşmanın manevi huzurunu yaşadık.” şeklinde konuştu.
MİLLETVEKİLİ OLARAK  HİZMET ETMEK İSTİYORUM
Milletvekili olarak Bolu’ya hizmet etmek istediğini kaydeden Başaran, açıklamalarına şöyle devam etti:
“MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin hayır duası ve onayı ile 2023 yılında yapılacak olan Milletvekili Seçimlerinde Bolu’nun güçlü sesi, çalışkan evladı, vatandaşımın Meclisteki kardeşi ve Milletvekili olabilmek niyetiyle İl Başkanlığı görevimden kendi isteğimle ayrılıyorum.  MHP Genel Merkezimizin takdirleri ile il yönetimi yada yönetim dışından bir dava arkadaşımız il başkanlığı görevine atanıncaya kadar görevime devam edeceğim. Atamadan sonra kamuoyuna duyurarak yeni il başkanımıza görevi devir teslimi yapacağım.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir