Bolu İdare Mahkemesi Yürütmeyi Durdurma kararı verdi

Belediye Meclisinde belediyeyi 434 milyon TL borçlandıracak yetki talebi Bolu İdare Mahkemesi tarafından Yürütmenin Durdurulması kararı verildi.

Bolu İdare Mahkemesi Yürütmeyi Durdurma kararı verdi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

07.02.2024 günü Belediye Meclisinde belediyeyi 434 milyon TL borçlandıracak yetki talebi, 16 ret oyuna karşılık 13 kabul oyu almasına rağmen, kabul edilmiş gibi tutanağa geçirtilmesi büyük tepkilere neden olmuştu.

Meclis üyeleri bu uygulamaya yüksek sesle itiraz etmiş ve  Bolu İdare Mahkemesine Yürütmeyi Durdurma talebiyle iptal davası açılmıştı. Bugün Bolu İdare Mahkemesi tarafından millet adına yürütmenin durdurulmasına karar verildi.

“ZORBA BAŞKAN”

Bolu İdare Mahkemesinin yürütmeyi durduma kararından sonra konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner,  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı zorba olarak nitelendirdi. Güner yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. 

"Belediyeyi 434 milyon TL borçlandıracak yetki talebi, 13 kabul oyuna karşılık 16 ret oyu ile hakikatte reddedilmiş olmasına rağmen, kabul edilmiş gibi tutanağa geçirilerek Bolu siyasi tarihinde eşi görülmemiş bir skandala imza atmıştı. Seçime 1,5 ay kala hiçbir hizmet yahut yatırım yapılamayacağı, aklı başında herkesin malumudur. 16 ret oyu veren sağduyulu ve vicdanlı meclis üyeleri bu skandala meclis toplantısında anında itiraz etmişlerdir. İtirazları dinlemeyen zorba başkan, tutanakları ancak 5 gün sonra yayınlamıştır. İşbu hukuksuz işlem ve eylemlere karşı derhal Bolu İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma talebiyle iptal davası açılmıştır. Yürütmeyi durdurma talebimiz yerinde görülmüş, Bolu İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir! Bu vesile ile tüm özel bankaları haberdar ediyor, kamu zararı oluşmaması için dikkatli olmalarını önemle tavsiye ediyoruz!

 Öte yandan, görevlerini kötüye kullanmak suretiyle açıkça suç işleyen başta Tanju Özcan olmak üzere o toplantıda görev alan divan üyeleri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur! Türk adaletinin gereğini yapacağından en ufak bir şüphemiz yoktur! Bu hakikatleri, Bolu kamuoyu ve tarih önünde ilan, ifade ve beyan ediyoruz"

KARAR NE ALAMA GELİYOR?

Mahkeme kararı hakkında konuşan AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Avukat Cihan Yavuz, “Seçmenin iradesini gasp eden başkana mahkeme dur dedi. Mecliste yapılan oylamanın sonucu 16 meclis üyesinin red oyu kullandığını yok saymak, 13 oyla karar alındı gibi göstermek meclis üyelerini oraya gönderen seçmenin iradesini yok saymaktır. Mahkeme bu kabul edilemez tutuma dur demiştir. Sahtekarlığa geçit vermemiştir” dedi. 

UĞUR AKBAY MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Yargının Bolu Belediye Meclisinde vuku bulan usülsüzlüğe geçit vermediğini dile getiren Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın geçtiğimiz hafta Bolu Belediye Meclisinde sergilediği akıl almaz tutuma yargı geçit vermedi. Bu süreçte bu hukuksuzluğa karşı mücadele eden, sesini çıkaran AK Partili, İYİ Partili, Milliyetçi Hareket Partili, Cumhuriyet Halk Partili ve Zafer Partili meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sürecin en başından beri takipçisi olduk. Hak yerini buldu” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir