BOLU HALKI EMANETİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR!

BOLU HALKI EMANETİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR!
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş Bolu kamuoyunda en çok konuşulan Mengen'den Bolu'ya taşınması düşünülen Gastronomi bölümü tartışmalarını masaya yatırdı. Örnekbaş açıklamasında Bolu halkının kararlı tutumuna dikkat çekti. Örnekbaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bolu’yu Bolu yapan değerli büyüğümüz, Bolu’nun manevi babası İzzet Baysal’ın Bolulara kıymetli emaneti İzzet Baysal Vakfı hiç kuşkusuz kuruluş felsefesine uygun olarak ilelebet var olmaya ve Bolu halkının yaşam kalitesini arttıran projelerini hayata geçirmeye devam edecektir. Daha önce yaptığımız açıklamada belirttiğimiz gibi İzzet Baysal Vakfı ve vakfın başkanlık görevini sürdüren değerli ağabeyimiz Ahmet Baysal Bolu’nun kırmızı çizgisidir, dokunulmazıdır. Hiçbir kurumun hiçbir siyasi aklın bu anlayışı zayıflatmaya ya da kararını yok sayma hakkı yoktur, olmayacaktır. İzzet Baysal Vakfı Bolu’dur. Bolu’nun bütünüdür. Vakıf Bolumuza bu güne kadar 150’ye yakın her biri Milyon Liralık yatırımlara varan üretimler yapmış, Bolu’nun yaşam kalitesini ve kişi başına düşen sağlık ve eğitim kalitesini gelişmiş ülkelerle aynı düzeye getirmiş, ülkemizde Bolu’yu iller sıralamasında ilk sıralarda yer almasını sağlamıştır. Bolu halkı İzzet Baysal’ın emanet ettiği vakfa minnettardır ve her zaman emanetine sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir.

ALİŞARLI AKP ZİHNİYETİNİN SONUCUDUR

Bildiğiniz gibi son haftalarda Bolu kamuoyu gündemi Mengen'de ki Gastronomi Bölümü'nün Bolu' ya taşınmasıyla ilgili alınmaya çalışılan kararı tartışmıştır. Yaklaşık 2 yıl önce eski Rektör Hayri Coşkun'la yapılan protokole ve İzzet Baysal Vakfı tarafından yapımı süren yaklaşık 20 Milyon Liraya mal olan fakülte binası imalatı yılsonuna kadar bitirilecek olmasına rağmen, yeni rektör Mustafa Alişarlı hangi akla hizmet ettiği belli olmayan bir anlayışla bu konuyu kamuoyu gündemine getirmiştir. Alişarlı AKP zihniyetinin ve onun ortaya çıkarttığı hasarlı eksik yönetim anlayışının en iyi örneklerinden biridir. Alişarlı yerel dengeleri bilmemektedir. Bolu'nun hassasiyetlerini doğru kavrayamamış ve görememiştir. Neyse ki Bolu halkı emanetine sahip çıkmış, bir oldubittiye getirilmeye çalışılan taşınma girişimine, bu haksız talebe boyun eğmemiş, izin vermemiştir. Bolu halkı Köroğlu'nun haksızlık karşısında mücadele eden birlik ruhunu ortaya koymuştur.

TERAZİLERİ ŞAŞMIŞTIR

Bütün bu olaylar yaşanırken diğer dikkatimizi çeken konu aslında hiçte anlayış olarak garip karşılamadığımız tavır ve tutum olarak AKP'nin durduğu noktadır. AKP'nin yaşanan olaylar karşısında sergilediği tavra hiç şaşırmadık. Bolu kamuoyu bu konu üzerine tartışırken AKP yöneticileri rektör Alişarlı'nın yanında poz vermeyi tercih etmişler ve bu konuda hiç gereği yokken taraf olmuşlardır. Altında il başkanı ve milletvekillerinin imzalarını taşıyan yazılı beyanda İzzet Baysal Babamızın bir kere adı geçmiş, onun dışında emaneti olan İzzet Baysal Vakfı' nın ve vakfın başında görev yapan değerli Ahmet Baysal Ağabeyimizin hiç adı geçmemiştir. Değerli vakfımız üstü örtülü olarak siyaset yapmakla suçlanmıştır. Ahmet Ağabeyimizin gözyaşı dökerek, üzülerek anlattığı konu AKP zihniyeti tarafından değerli bulunmamıştır. Terazisi ve değer yargısı şaşan AKP' ye Bolu halkı zamanı geldiğinde gerekli cevabı verecektir. Biz İYİ Parti olarak her zaman vakfımızın ve Bolu halkının yanında olduğumuzu belirtir, Bolu'nun manevi babası değerli büyüğümüz İzzet Baysal Babamızın emaneti olan vakfımıza her zaman sahip çıkacağımız bir kere daha hatırlatmak isteriz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir