Bolu halkı asgari ücrete yapılan zammı yeterli buldu mu?

Bolu halkı asgari ücrete yapılan zammı değerlendirdi.

Bolu halkı asgari ücrete yapılan zammı yeterli buldu mu?
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yapılan % 49'luk zam ile 17 bin 2 tl'ye yükselen asgari ücret hakkında Bolu halkının düşüncelerini sorduk. 

İşte vatandaşların yeni asgari ücret hakkındaki düşünceleri; 

“Türkiye şartlarına göre şuanda az ama yapacak bir şeyimiz yok. Ben asgari ücretle çalışıyorum. Emekliyim. Şu şartlarda 17 bin lira yeterli. Bize daha fazlasını vermesi lazım ama elden gelen bu. Türkiye şartlarını görüyorsunuz. Emekli maaşları asgari ücretin alt seviyesine çıkmasına lazım. En düşük seviye. Eskiden ben emekliyken asgari ücretten yüksek alıyordum. 21-23 senelik emekliyim.” 

“Asgari ücretten memnun değilim. Eğer geçinebiliyorsa kendileri 17 bin lira ile geçinsin. Asgari ücretin en düşük 30 bin lira hatta yapılabiliyorsa 50 bin lira olmasını isterim. Zaten 17 bin lira olması bu pahalılıkta hiçbir hükmü kalmayacak. Enflasyon düşmediği sürece 20 bin olsa bile fark etmez.”

“Asgari ücret yeterli değil. Ev kiraları 10 bin lira. Bir evin 3 çocuğu olsa. Okul masrafları okul harçlıkları yetmez. 17 bin lira olsun ama fiyatlar düşsün. Ekonomi düzelsin. Çok saçma asgari ücret artıyor ama hiçbir faydası olmuyor. Asgari ücret yüzde 30 artıyor fiyatlar yüzde 40 artıyor. Çok saçma. Her türlü biz zararlı çıkıyoruz”

“ Asgari ücretin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki finans ya da ekonomi uzmanı değilim. Ama gerekli uzmanların dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir vatandaş olarak en azından 20 bin lira olması gerektiğini düşünüyorum.”

“Asgari ücret yeterli değil. En az 20 bin lira ya da açlık sınırı tutarında olması gerektiğini düşünüyorum. Devletin ekonomiye etki ve tepki etmesi gerektiğini düşünüyorum. ”

“17 bin lira olması güzel bir rakam. Halk için düşük bir miktar olabilir ama bunu işveren olarak da düşünülmesi gerekiyor. Çünkü işveren 25-30 bini karşılayabilecek mi? Fiyat arttığı zaman işten çıkarılma olacak. Bir insanın işsiz kalmasındansa 17 bin lira alması daha iyi. 17 bin lira şuan ki ekonomide makul bir fiyat. Özellikle bir genç için. Çünkü işvereni de düşünmemiz gerek. İşten çıkarılma olmaması gerek. 17 bin veya 20 bin liranın seyretmesi lazım. Bence uygun.”

“ Ben asgari ücrete zam yapılması gerektiğini düşünmüyorum. Burada asıl olan şey insanların alım gücünün yükseltilmesi. Bu ekonomide bu enflasyonda asgari ücrete ne kadar zam yapılırsa işten çıkarılmayla veya diğer yaşam ürünlerine zam yapılması ile sonuçlandırılabilir. Önceliğimiz enflasyonun düşürülmesi ve insanların alım gücünün yükseltilmesi ile olması gerekiyor.”

“ Bence asgari ücret çok yetersiz. Zaten yetmiyordu. Ekonomi çok kötü. 12 saat çalışıyorum ama asgari ücret alıyorum. Ayriyetten de mesai yapıyorum. Mesai ücretini de almıyorum. Çünkü patronlar yeterli görüyor.” 

“Asgari ücret yetersiz. Şuan ki dolar kuruna göre 4 bin dolara yakın olması gerekiyordu. Aile desteği olmazsa normal çalışan bir öğrenci olarak geçinmek zor.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir