Tarım ve Orman Bakanlığı Bolu Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Ahmet Caner, Bolu Fuarı’nda açılan Bolu Gıda Kontrol Laboratuvar standında, gıdalar üzerine yapılan analizler hakkında bilgiler verdi. Caner, kurum olarak bu yıl da Bolu Fuarında yer aldıklarını ve vatandaşların stantlarına gösterdikleri ilgiden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti. Caner Bolu Gıda Kontrol Laboratuvarının neler yaptığını vatandaşlara anlatma fırsatı bulduklarını ifade ederek “Şu an 3.sü düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarında bizde yerimizi aldık. Standımızı kurduk. Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğü olarak yem, gıdalar ve kullanma su analizlerinde laboratuvarımızda analizler yapıyoruz. Gıdaların mikrobiyolojik, kimyasal, fiziksel ve mikrotoksin olarak analizlerini yapmaktayız. Gıda zehirlenmelerinde Tarım İl Müdürlüklerinin denetimlerini yaparak gelen numuneleri analizlere tabii tutarak sonuçları Gıda Tarım İl Müdürlüğüne bildiriyoruz. İşlemleri onlar uyguluyor. İlimizde ve bölge illerimizde bize çok sayıda numune gelmekte. Ulusal Kanıt İzleme Programı kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde bize numune gelmekte ve çalışmaktayız. Hem bölgemize hem bütün illerimize faaliyet göstermekteyiz” dedi.
ALO 174 İLE GIDA ZEHİRLENMELERİ BİLDİRİLİYOR
Ahmet Caner, vatandaşların gıda zehirlenmesinden şüphelendikleri zaman Alo 174 gıda hattını arayarak ihbarda bulunmaları gerektiğini belirterek “Vatandaşlarımız gıda zehirlenmesi şüphesiyle karşılaştığı zaman Tarım ve Orman Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattı’nı arayarak kendisinin zehirlendiği, yediği yemeği ve durumu bildiriyor. Tarım il müdürlüklerinin gıda şubesindeki denetim elemanları giderek denetimlerini yapıyor ve numune alınması gerekiyorsa alıp bize getiriyor. Biz de analiz raporlarına göre işlem yapıyoruz.” dedi.