Bizim Bolu sevdamız bitmez

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Adını ilk olarak Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptıkları yardım ve bağışlarla duyuran gurbetçi Tunç kardeşler memleketleri Bolu’ya yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinin yenileme çalışmaları ile isimleri tekrar gündeme gelen Tunç Ailesi’nin Bolu’da gelecekte yapmayı planladıkları bağışlar ve yardımlarla ilgili Nuri Tunç basın mensuplarına bilgi verdi. Tunç Bolu’ya olan sevgi ve özlemelerini dile getirirken “Bizim Bolu sevdamız bitmez” dedi. Tunç basına şu değerlendirmeleri yaptı:

BİR ARAYA GELEBİLİRSEK DAHA GÜZEL, DAHA BÜYÜK PROJELER GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ

İleriye yönelik bağışlarımız İnşallah olacak. Kardeşim Sayın Abdullah Tunç ile de görüşeceğim. Kendisinin de ciddi manada bağış yapacağına inanıyorum. Bizim Bolu sevdamız bitmez elimizden geldiği kadar İnşallah en güzelini yapmaya çalışacağız. Benim her zaman söylediğim gibi Bolu’daki abi kardeşlerimizle bir araya gelebilmek çok önemli. Eğer onlarla da bir araya gelebilirsek daha güzel, daha büyük projeler gerçekleştirebiliriz birlikte. Bence daha güzel ve mantıklı olur diye düşünüyorum. Olmazsa da biz iki kardeş elimizden geleni yapmaya hazırız. Sağlık konusunda her zaman her türlü maddi manevi varız.

YARDIĞIM GEREKTİĞİNDE HER ZAMAN VARIZ

Mahmut Bey kardeşimle bizim tanışmamız senelere varır. Biz ilk etapta Bolu içinde ihtiyaç sahibi insanları keşfedip bunlara yardım elimizi uzatmaktaydık. Sağlık, hastane durumlarına paralel olan konuları yine yapıyoruz. İhtiyaç sahibi insanlara yardım elimizi yine uzatıyoruz. Ramazan’da olsun dini bayramlarda yardım kolileri hazırlıyoruz. Sürekli yardımlar oluyor. Dediğim gibi hep beraber olunca oluyor bu işler. Sağlık konusunda ilk önce bizim Bolu Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol kardeşimiz var. Kendisini önceden de tanırım. Sevdiğimiz bir kardeşimiz. Onun önderliğinde biz yardığım gerektiğinde her zaman varız. Yaptığı işleri görüyoruz. Yapılan işlerin ne derecede insanlara faydalı olabildiğini yerinde gördük. Elimizden geldiğince gereken her şeyi yapmaya hazırız. Mahmut kardeşimden Allah razı olsun bu süreç ileriye yönelikte yine beraberiz.

BOLULU HEMŞERİLERİMİZİ BİLGİLENDİRECEĞİM

Benim kaldığım Almanya’da muhitte Bolulu İş Adamları Derneği var, Bolulular derneğimiz var. Gittiğim zaman belirli günlerde günler yapıyoruz. Bütün aile ortamında senede bir iki kere insanlar bir araya gelebiliyor bütün hepsi Bolulu hemşerilerimiz. Oraya gittiğimde tabi onları da bilgilendireceğim. Zaten çoğu haberdar olmuş. Onlarda da istek var ama onlara da tabi detay vermek lazım. Bu taraflara yönlendirmek lazım. Ben inanıyorum ki onlarda ellerinden geleni yaparlar.

ÇOK MUTLU OLDUM

Dünkü açılışımız vardı biliyorsunuz. Kadın Doğum ve Çocuk Polikliniğinin en son yaptırmış olduğumuz hayrımızın. Rahmetli babam Hacı Şerafettin Tunç için gerçekleştirdiğimiz hayrın açılışı vardı. Ben şahsen ilk defa böyle bir açılış gördüm. Çok mutlu oldum. Gerçekten çok mutlu oldum.
Oraya gelen misafirler Sayın Valimiz başta olmak üzere Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız, milletvekillerimiz, bazı partilerin il başkanları, müdürler, doktorlar şimdi hepsini teker teker sayamayacağım. Onları gördük, görüşmelerimiz oldu. Hepsi de Allah razı olsun çok cana yakın insanlardı. Böyle açılışlara alışkın olmadığımdan kendimi protokolde gibi hissetmedim. Abi kardeş gibi böyle güzel sıcak bir ortam. Allah hepsinden razı olsun. Hepsi güzel cana yakın insanlar. Bunu söylemek lütfunda bulundum. Tabii bu durumları gördükçe bizi de teşvik ediyor. Daha güzel şeyler yapalım. Sonuçta Bolulu iş adamları abi kardeşlerimizle buluşalım daha güzel büyük şeyler yapalım diyorum. Orada görev almış hemşirelerimizden tut açılışı gerçekleştiren emeği geçen tüm görevlilerden Allah razı olsun. Gerçekten çok güzel bir organizasyon olmuş. Ben şahsen çok mutlu oldum yani.  Ailem adına da hepsine teşekkür ediyorum.

BOLU BENCE MUHTEŞEM DERECEDE BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

Tunç Ailesi’nin Bolu’ya gerçekleştirdiği hayırlara aracılık eden Köroğlu Gençlik Derneği Başkanı Mahmut Alan şu değerlendirmeleri yaptı:

Ne yaparsanız yapın kendi sesiniz yoksa kendi nispetinizde yaparsınız. Sizlerin sayesinde Nuri Abi’nin sayesinde yurt dışında yaşarken sosyal meydan başladı arkadaşlık, sonra abi kardeşliğe döndü. Bolu sevdası, devlet, millet sevdası ile kafalarımız çok uyuştu o noktada devlet millet sevdasıyla yanıp tutuştuk ve burada ben belli bir müddet sonra dernek kurdum, siyaset yaptım. Bu derneğin amacı diğer dernekler gibi dernekler çöplüğüne katılmak değil Bolu’daki gerçek ihtiyaç sahiplerinin bulunup paraya girmeden para toplanmadan ihtiyaç sahipleriyle yardım etmek isteyenleri bir araya getirmekti ve 5 sene sonra 6-7 milyonu buldu şu anda rakam bu rakam ihtiyaç sahipleriyle buluştu. Bu rakamın içinde hepsine teşekkür ederim ama en büyük pay sahibi Nuri Abi’dir. Bu hayırlarda hiçbir zaman resim, adres, isim kullanılmasını istemiyorum ve karşıyım da fakat bütün toplumu alakadar eden yardımlarda da insanları teşvik etmek amacıyla aynı zamanda yardım edeni de onure etmek gerekiyor. Her iki anlamda da böyle olmasını doğru buluyorum.

Bakın Bolu’da basın, siyaset hepsi bir araya geldiler Sayın Valimizde atamasıyla güç kazandı Bolu bence muhteşem derecede bir başlangıç yaptı. Herkesin sevgisini saygısını kazandı Vali Bey bu anlamda da kendisini tebrik ediyorum Allah razı olsun kendisinden. Sağlık müdürümüz bence Bolu’ya gelen en iyi sağlık müdürü bana göre. Biz şov değil Bolu halkının İzzet Baysal’ın açmış olduğu yolda İzzet Baysal’ın izinden gidecek insanların bulunup onure edilmesini istiyorum ve onure ediyorum. Bu Bolu’dan para kazanan iş adamlarımız neredeler kardeşim. Bunu serzeniş olarak söylüyorum. Bir kendilerine gelsinler desinler ki bu dünya geçici biz buradan geçip gideceğiz ama bir eser kazandırın da isminiz olsun. Az demeden çok demeden  Muhammed Hocamızın yanındayız.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Necati Akın (1 yıl önce)
    Özellikle secim geldiğinde bu cok önemli Bolu belediyesine iyi bir başkan seçilmeli oda icdengelmeli erdogan gibi işi bilen cevreyi iyitanıyan purejeleri kuvvetli olan iyibir insan olsun selamveduaile
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir