Birlik beraberliğin hiç kaybolmadığı mahalle

Muharrem Ayı gelince, kazanlar ateşe verilir, komşular bir araya gelir, yemekler pişirilir. Yaz gelince yaylalarda şenlikler düzenlenir. Parçalı yerleşim yerleri olmasına rağmen parçalanmayan mahalle halkıyla Seyit Mahallesi’ndeyiz bu hafta…

Birlik beraberliğin hiç kaybolmadığı mahalle
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Seyit Mahallesi, 2007 yılında köy statüsünden mahalle statüsüne geçmiş. Mahalle sakinlerinin çok dağınık ve parçalı yerleşmesine rağmen birlik beraberlik hiç parçalanmamış. Muhtar ve idarecilerin mahalle sakinleri ile iş birliği içerisinde çalıştığı Seyit Mahallesi’ndeyiz. 

Mahalle Muhtarı ve Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu, geçmiş yıllarında Valilik kurumunda çalışarak edindiği bilgileri 4. Döneminde de mahalle sakinlerinin yararına kullanıyor. Seyit Mahallesi’ni Muhtar Otacıoğlu şöyle anlatıyor;

MAHALLE HALKI BANA ÇOK DESTEK VERDİ

“1955 doğumluyum. İl Özel İdaresi kadrosunda 25 yıl Vali Konağında Teknisyen Yardımcısı olarak görev yaptım. Bu süre içerisinde 13 tane vali ile çalıştım. Orada güzel bir resmiyetimiz oldu. Sayın valilerimizden çok büyük teveccüh aldım. Onlarla birlikte devletimize hizmet ettik. 2002 yılında emekli oldum. Emekli olduktan sonra baktım ki köylü, vatandaş, devlet için birikimim var 2004 yılında köy statüsünde bulunan mahallemize aday çıktım ve o dönem 2004 yılında muhtar olarak çalıştım. 15 Ocak 2007 yılına kadar köy muhtarı olarak çalıştım. Belediyenin bir çalışması ile 18 köy mahalle oldu. 2007 yılında köyümüz mahalle statüsüne kavuştu. Bu tarihten itibaren köyümüzün bazı yapılması gerekilen işleri vardı. Onları karşılamak için aza arkadaşlarımız ile beraber bir köy konağı inşaatımız vardı. Köyümüzdeki resmi günlerde, düğünlerde, bayramlarda köy halkının faydalanması için bir köy konağı yaptırma ihtiyacımız oldu. Köy konağımızı yaptırdık. Daha sonra mahallemizin ihtiyacı olan altyapı üstyapı çalışmalarına başladık. Ve bu çalışmalara devam ettik. Mahalle halkımızın Öte Avşar merasına geçebilmeleri için Büyüksu üzerine kalıcı betonarme köprü yaptırdık. Köyümüz mahalle olduktan sonra hat çekilerek arıtma suyuna kavuştu. Kanalizasyonlarımız temizlendi. Pis su arıtıldı. Örf ve adetlerimizin yaşatılması için Muharrem Ayında yemek pişirilip toplu yenilmesi için organizasyonlar düzenledik. Yaylalarımızda şenlikler bayramlar yaptık. Mahalle halkıyla diyalog halinde çalıştık. Mahalle halkının bana verdiği desteklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

“PARÇALI YERLEŞİM YERLERİMİZ VAR”

Şuanda 7 yıldır Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanıyım. Bu esnada valiliğimizde bulunan İl İnsan Hakları Kurulu üyesiyim. Sosyal Yardımlaşma Mütevelli Heyeti görevinde bulunuyorum. Muhtar arkadaşlarımızı temsilen bu görevlerde bulunuyorum. Mahallemizin ihtiyaçlarını belediyemiz ile istişare ederek mahallemizde olmayan doğalgaz ihtiyacımızı karşıladık. Bazı mahallelerimizde 18’den dolayı alınamayan imarı olmayan yerlere belediyemiz ile imar çalışması yaptık. Bazı mahallelerimizin açılmayan yolları vardı. Belediye ve mahalle halkının karşılıklı istişaresi ile yollarımızı yaptık, genişlettik. Mahallemizde birkaç evin haricinde doğalgazsız bir yer kalmadı. 2700-3000 nüfuslu bir mahalle burası. 3300 yakın hanemiz var. Tabii biraz parçalı bir yapımız var. Biraz parçalı yerleşim yerlerimiz var. Daha önceden Seyit Mahallesi olarak yerleşilmiş daha sonra ilave Mudurnu’dan gelen komşularımız var. Mudurnu yolu üzerinde yerleşim yerleri var. Parçalı, dağınık yerleşim yerleri olmasına rağmen komşularımızla güzel bir şekilde bu işleri devam ettiriyoruz. 

“KÖY KONAĞIMIZ VE MUHTARLIK BİNAMIZ ELİMİZDEN ALINDI”

Biz mahalle olduktan sonra elimizde bir meramız vardı. Bu meramız isteğimizle eğitim alanı olması için komşularımızın desteği ile bir imza verildi. Şuan da mahallemizde 3 tane inşaat çalışması var. Bu çalışmalar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulları yapılıyor. Buradan arta kalan bir arazi vardı. Bu arazi Çevre Şehircilik Müdürlüğüne devredilmiş. Ama bu tapu üzerinde bizim köy konağımız ve muhtarlık binamız var. Bunlar şuan da elimizden alındı. Bizim orada hiçbir hakkımız gözükmüyor. Yetkililer ile görüştük. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sorunu aşmaya çalışacağız. Çünkü bir şey yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı bu inşaatlar yapılırken tamamen köy halkının katkılarıyla destekleriyle yapılmış binalar. Bunların da mahalle halkına ya da belediyeye tahsis edilmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Bunların dışında mahallemizin çok sıkıntısı yok. Mezarlıklarımız temizleniyor. Yollarımızda sıkıntı yok. Temizliğimiz yapılıyor. Türkiye’nin ve Bolu’nun da gündeminde olan başıboş sokak köpeklerin Bolu’muzda çok büyük tehlike arz ettiklerinden dolayı okuldan akşam çıkan veya okul dönüşü evlerine gitmek isteyen öğrencilerimizin köpeklerden dolayı müzdarip olduğunu görüyoruz. Bunlara bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bu talepler yerine gelir ve çocuklarımız da rahatlıkla sokakta dolaşabilir. Bunun için destek istiyoruz yöneticilerden. 

“YAYLALARIN RANT ELDE EDİLMEDEN TURİZME KAZANDIRILMASI GEREKİYOR”

Mahallemizde 2 tane tomruk atölyesi var. 1 tane konteyner inşaat alanı var. Mobilyacılar, mermerciler var. Kredi Yurtlar kurumuna bağlı öğrenci yurdumuz var. Sonradan mahalle olduğumuz için çok fazla iş yeri yok. Biz gelişimimizi tamamladık. Köy statüsünden tamamen çıktık. Mahalleyiz tamamen. Ama yaylalarımız da var. Bolu’nun sıkıntılarından birisi yayla konusu. İdareciler tarafından bu yaylalara çözüm bulunması gerekiyor. Çözüm bulunmadığı sürece her sene üst üste ne olacak? Diye herkes tedirgin oluyor. Bolu bir turizm cenneti. Ama turizm ile ilgili birçok çalışma yapılması gerekiyor. Çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Yaylaların rant elde edilmeden turizme kazandırılması gerekiyor. Şehrin en büyük gelirlerinden birisi turizm olması gerekiyor. Fakat bununla ilgili herhangi bir çalışma yapılmıyor. Yaylalardaki elektrik sıkıntılarımız var. Bazı komşularımız elektrik alamadıklarından dolayı şikayet ediyorlar. Bu tür sorunların biraz daha öne çıkıp çözüme kavuşturulursa Bolu’muz için çok daha iyi olur.” 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir