Kılıçdaroğlu Bolu'dan seslendi "Sığınmacıları göndereceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Bolu'da partisinin düzenlediği mitingde konuştu. Bolu'dan tüm Türkiye'ye mesaj veren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde sığınmacıları ülkelerine yollayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu Bolu'dan seslendi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

KAMERA: M. Yusuf TUĞRUL

14 Mayıs seçimlerine günler kala meydanlar hareketlendi. CHP'nin Demokrasi Meydanı'nda  düzenlediği mitinge İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu'dan tüm ülkeye önemli mesajlar verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce meydanda toplanan kalabalığa seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz gün Erzurum ziyaretinde yaşanan taşlı saldırıya değinerek, kendilerini hiç bir şeyin korkutamayacağını söyledi. 14 Mayıs seçimlerinden sonra Türkiye'yi yeni ve aydınlık bir dönemin beklediğini ifade eden İmamoğlu, CHP olarak Bolu'nun sorunlarını bildiklerini ve Millet İttifakı'nın iktidarında bu sorunların hızlı bir şekilde çözüleceğini belirtti. 

"BU DEVLETİN NAMUSU HUDUTTUR"

Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde ilk konuşmayı yapan İBB Ekrem İmamoğlu'nun ardından sloganlar eşliğinde sahneye gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı olduğu taktirde sığınmacıları kendi ülkelerine göndereceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, devletin namusunun hudut olduğunu da ekleyerek, "Sınırda bir tabela vardır, hudut namustur diye yazar. Bu devletin namusu huduttur. Huduttan hiç kimse elini kolunu sallayarak geçemez. Şimdi bizim milliyetçiliğimizi sorgulayanlara soruyorum 3 milyon 600 bin Suriyeli'nin Türkiye'ye nasıl girdiğini kim biliyor? Nereden geldi bu insanlar? Sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız. 3 milyon 600 bin Suriyeli ve Afganları en geç 2 yıl içerisinde kendi ülkelerine uğurlayacağım.  Hiç endişe etmeyin. Bizim milliyetçiliğimizi sorguluyorlarmış. Gerçekten akıl alacak şey değil. Keşke Yunan galip gelseydi diyen adamın ayağına gidiyorlar. Aldırış etmeyin. Sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız. Bu ülkede milliyetçiliğin ne olduğunu onlara göstereceğiz.'' dedi. 

"HİÇBİR VATANDAŞIMIN YÜZÜNÜ YERE EYDİRMEYECEĞİM"

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, partisinin Bolu'da düzenlediği mitingde AK Parti iktidarına yüklenerek, Millet İttifakı olarak vatan ve bayrağın kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki kutuplaşmanın son bulmasını gerektiğinin de altını çizerek,  "AK Parti'ye oy veren kardeşlerime, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy  veren kardeşlerime sesleniyorum. Allah aşkına bu mudur milliyetçilik?  Benim size sözüm var. 85 milyona sözüm var. Hiçbir vatandaşımın yüzünü yere eydirmeyeceğim. Çok açık ve net söylüyorum. Milliyetçilik diyorlar. Bizim iki kırmızı çizgimiz var, bütün dünya duysun. Bayrağımız ve vatanımız kırmızı çizgimizdir. Süleyman Şah Türbesi'ndeki bayrağımızı kim indirdi? Süleyman Şah Türbesi'ni kendi topraklarından kim kaçırdı?  Bize milliyetçilik edebiyatı yapıyorlar siz kim milliyetçilik kim. Bay Kemal Cumhurbaşkanı olacak Allah izin verirse. Süleyman Şah Türbesi kendi topraklarına gidecek ve bayrağımız göklere çekilecek. Bize kalkmışlar milliyetçilik edebiyatı yapıyorlar siz kim milliyetçilik kim. Ülkeyi sevmektir milliyetçilik. İnsanı sevmektir. Halkın karnını doyurmaktır milliyetçilik. Milliyetçilik ayrışma değildir. Herkesin kimliği başımızın üstüne Herkesi inancı başımızın üstüne. Milliyetçilik ekonomiyi büyütmektir., kalkındırmaktır.  Trump tehdit ediyor, 'senin mal varlığını araştırırım' diyor. Tık yok. Niye yok? Ama aynı soruyu Bay Kemal'e sorsaydı ne derdi Bay Kemal: Araştırmazsınız namertsiniz. Bunları kime anlatıyorum? AK Parti'ye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy veren kardeşlerime anlatıyorum. Artık yeni bir dönem. Türkiye'nin büyümesi lazım.  Artık kutuplaşmaya kavgaya son vermemiz lazım. Beraber ve birlikte yaşamamız lazım. Huzur içinde yaşamamız lazım. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa, bütün Türkiye'deki çocukların yatağa aç girdiğini kabul etmemiz lazım. Herkesin karnının doyduğu bir ülke istiyoruz.'' dedi. 

MİTİNG KÜRSÜSÜ ŞAMPİYONLAR LİGİ

Mitingin sonunda Kılıçdaroğlu, CHP Bolu Milletvekili adayları ile Millet İttifakı'nı oluşturan diğer partilerin milletvekili adayalarını sahneye davet etti. Milletvekili adayların yanı sıra Millet İttifakı'nda yer alan partilerin il başkanları,  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP'li ilçe belediye başkanları da kürsüye çıkarak Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Bolu halkını selamladı. Kemal Kılıçdaroğlu kürsüden Bolu halkına kalp işareti yaparak Millet İttifakı çatısı altında birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir