Bayrak "Boluspor dururken neden batık kooperatife bağış topladın?"

Zafer Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlkay Bayrak, Bolu Belediyesi tarafından kurulan Köroğlu Kooperatifi’ni ayakta tutmak için belediye tarafından bağış toplandığını iddia etti. Bayrak, 2022 yılında belediye ile çalışan iş adamlarından toplam 1 milyon 650 bin TL bağış toplandığını bu bağışın Boluspor’a verilmesi gerektiği yerde batık olan kooperatifi ayakta gibi gösterme algısına harcandığını söyledi.

Bayrak
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Zafer Partisi Bolu Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Zafer Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı olan İlkay Bayrak, Bolu Belediyesi’nin hayata geçirdiği Köroğlu Kooperatifi üzerinden Başkan Tanju Özcan’a yüklendi. Köroğlu Kooperatifi’nde işlerin iyi gitmediğini, mantar üreticilerinin kooperatifteki alacaklarını tahsil etmede dahi büyük güçlük yaşadıklarını belirtti. Bayrak, kooperatif tanımının üreticiden direkt tüketiciye ulaşan yapı olduğunun altını çizerek, Köroğlu Kooperatifi’nin arada bulunan bazı şirket ve oluşumlarla çalıştığını bu durumda en fazla kar edenin aracı kurumlar olduğunu söyledi. Bayrak piyasada 38 TL’den satılan mantarın, aracı şirketlere ön ödemeli olarak 22 TL’den verildiğini iddia etti. İlkay Bayrak ayrıca, belediyenin, kooperatifin durumunu kamuoyundan gizlediğini, kooperatifi ayakta duruyormuş gibi göstermek adına belediye ile çalışan iş insanlarından bağış toplandığını dile getirdi.

“BOLUSPOR BAŞKANI KENDİNİ PARÇALIYOR DESTEK DİYE, BELEDİYE KOOPERATİFE BAĞIŞ TOPLUYOR”

Zafer Partisi Bolu Belediye Başkanı İlkay Bayrak, “Bakın son 5 yıldır Bolu’da her şey algıyla yürütülmeye çalışılıyor. Fakat bunun sonu yok. Bir yerde bu yalan algılar fena patlar. Bedelini de Bolu halkı öder. Köroğlu Kooperatifi şu anda maalesef bitik durumda. Çok büyük sorunlar var. Bunların üstü örtülmeye çalışılıyor, kamuoyundan gizlenmeye çalışılıyor. Üretici ürettiği ürünün karşılığını alamıyor. Çünkü piyasada 38 TL’ye satılan mantarı kooperatif aracı bir kuruma ön ödemeli diye 22 TL’den veriyor. Kim kazanıyor? Aradaki şirket kazanıyor. Kooperatif demek üretilen ürünün arada aracı olmadan direkt tüketiciye ulaştıran oluşum demek değil mi? O zaman bu kooperatif gerçek bir kooperatif mi? diye sormak gerekiyor. Belediye gazete hazırlamış orada mahkeme kararıyla kooperatife biçilen değerin 57 milyon TL olduğu belirtilmiş. 2023 yılı ortası itibariyle Köroğlu Kooperatifi’nin borcu 44 milyon 993 bin 475 TL. Bu nasıl bir iş? Böyle bir yapı ayakta kalabilir mi? Üretime devam edebilir mi? Bolu halkının gözünü boyamak için kooperatifte işler yolundaymış algısı oluşturmak için bağış topluyorlar. Belediye ile çalışan iş insanlarından alıyorlar bu bağışı da. 2022 yılında 1 milyon 650 bin TL bağış toplanmış. O günkü kurla 81 bin dolar. Boluspor Başkanı Savaş Abak kendini parçalıyor destek destek diye. Kendi cebinden harcıyor sırf Boluspor için. Belediyemiz ne yapıyor? Kooperatif ayaktaymış algısı vermek için bağış topluyor. Sayın Tanju Özcan, Boluspor dururken neden batık kooperatife bağış topladın? Toplasanıza Boluspor için. Sen piyasa değeri 38 TL olan mantarı 22 TL’den ön ödemeli satış adı altında aracı şirkete ver, şirket kazansın aradakiler kazansın, üretici mağdur olsun, çalışanlar mağdur olsun. Kooperatif ayaktaymış algısı için iş insanlarından bağış topla. Sonra da Kooperatif kurduk üretime katkı sağlıyoruz diye yalandan algı yap. Gerçekler gün yüzüne çıkmaya başlayacak. Çünkü artık meydan boş değil” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir