BAKAN ÖZER BOLU'DA İFTAR PROGRAMINA KATILDI

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEYNEP SUDE YAVUZ 

GÖRÜNTÜ: CENNET ÇAKAN 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bolu Valiliğine gerçekleştirdiği ziyaret ve  katıldığı il değerlendirme toplantısının ardından, Bolu Hilton otelde düzenlenen iftar programında ,sivil toplum kuruluşları (STK) ve muhtarlarla bir araya geldi. Programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, AK Parti İl Başkanı Suat Güner, kurum yöneticileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı. 

BOLU ALTIN YILINI YAŞAYACAK

Muhtarlarla 2022’nin yatırımları hakkında konuşulmak üzere düzenlenen programda konuşma yapan Ahmet Ümit, Bolu’nun altın yılını yaşayacağını ifade ederek:

“Bu yıl inşallah ilimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde eğitim alanında zatıhalinizin rehberliğinde ve diğer ilgili Bakanlarımızın da kendi kulvarlarında Bolu’da inşallah Bolu altın yılını yaşayacak, yatırım yılı olacak Bolulu hemşehrilerimize inşallah en güzel hizmetleri sizlerin himayelerinizde bizler de sunmak için elimizden gelen gayreti sarfedeceğiz ve hep beraber inşallah bu çok kıymetli insanlara hemşehrilerimize hizmet etme şerefini yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SON 19 YILDAKİ YATIRIMLAR, KIZ ÇOCUKLARININ, KADINLARIN EĞİTİM İLE İLGİLİ SORUNU BU ÜLKEDE KALMADI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hükümetin eğitime verdiği önemi vurguladığı konuşmasında son 19 yılda eğitim yatırımları sayesinde kız çocuklarının ve kadınların eğitim sorunu kalmadığını belirterek şu cümleleri kullandı:

"Son 19 yıldaki yatırımlar sayesinde kız çocuklarının ve kadınların eğitim ile ilgili sorunu bu ülkede kalmadı. 2002 yılında kız çocuklarının ortaöğretimdeki okullaşma oranları sadece yüzde 37,9'du. Bugün yüzde 88. Yüksek öğretimdeki kız çocukları ve kadınların okullaşma oranı yüzde 11'di. Bugün yüzde 48,5. Erkek çocuklarının bile okullaşma oranlarını geçti. Yani bu dönemde bir taraftan vatandaşların ekonomik kazançları ne olursa olsun eğitime erişimleri artarken, aynı zamanda kız çocuklarımızın da eğitime erişimleri, eğitimle ilgili problemleri çözülmüş oldu.”

BUGÜN KADINA ŞİDDETLE İLGİLİ KONUŞACAKLARI BİR ŞEY YOK

“Bugün kız çocuklarına, kadına şiddetle ilgili konuşanların, kız çocukları ile ilgili konuşanların, dün kız çocuklarımızın eğitime erişimiyle ilgili sıkıntılar yaşadığı zaman sustuğunu görüyoruz. Onun için bugün konuşacakları bir şey yok. Dün eğitim sisteminde başörtüsü nedeniyle kız çocuklarının, kadınların eğitime erişimi engellediği zaman susanların bugün kadına şiddetle ilgili konuşacakları da bir şey yok. Son 20 yıl eğitimde sadece kitleselleşme ve evrenselleşme süreci yaşanmamıştır. Aynı zamanda eğitimde demokratikleşme de gerçekleşmiştir. Katsayı uygulamasından başörtüsü yasaklarına kadar, din öğretimi ve mesleki eğitimini tarumar eden uygulamalardan toplumun peygamberimizin hayatıyla ilgili, Kur'an ve temel dini bilgilerle ilgili seçmeli ders taleplerine kadar tüm talepleri bu dönem içerisinde gerçekleşmiştir” dedi.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir