BAİBÜ öğrencileri ulaşım zammını reddetti

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Cihan SAKAOĞLU-Zeynep Sude YAVUZ

Görüntü: Cennet ÇAKAN

Bolu Belediyesi Nisan Ayı 2’nci Oturumda zam kararı alınarak Tam bilet 7 TL öğrenci bileti ise 5 TL olarak güncellenmişti. Yapılan bu zam Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin tepkilerine neden oldu. Aktivite Merkezi’nin önünde toplanan öğrenciler sloganlar atarak basın açıklamasında bulundu.  

YARI ZAMANLI İŞLERDE ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYORUZ 

Üniversite öğrencileri burs ve kredi ücretlerinin yeterli olmadığını belirterek; 

“Bizler derin bir ekonomik krizin yaşandığı dönemde okuyan üniversite öğrencileriyiz. Artan hayat pahalılığının gölgesinde asgari yaşam şartlarına mahkûm ediliyoruz. Ülkede sürmekte olan ekonomik krizin faturası KYK bursundan veya kredisinden başka geliri olmayan biz öğrencilere kesilmektedir. 850 TL olan Burs/Kredi ücreti Barınma, beslenme, ulaşım, internet gibi temel haklarımızı bile karşılamamaktadır. Birçoğumuz eğitim hayatımıza devam edebilmek için yarı zamanlı işlerde çalışmak zorunda kalıyoruz” dedi.  

GELEN ZAMMI KABUL ETMİYORUZ 

“Geçtiğimiz günlerde belediye meclisinin aldığı karar ile sözde öğrenci tarifesi 3,75’den 5TL’ye çıkarılmıştır. Faturalarımıza, temel gıdaya ve kiralara yapılan zamları kabul etmediğimiz gibi belediye meclisinden geçen zam kararını da kabul etmiyoruz. Sınav dönemine denk getirilen zam kararı okulumuza ulaşımı kısıtlamakta ve eğitim hakkımızı gasp etmektedir. Zenginlere dokunulmayan bu sistemde; olan yine yoksula, öğrenciye, emekçiye oluyor. Ekonomik krizin yükünü biz taşımak istemiyoruz, bu yükü yaşamımızla ödemeyeceğiz” 

ZAMLARIN GERİ ALINMASINI TALEP EDİYORUZ 

Öğrenciler zamların geri alınması talep ederek;  

“Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi Öğrencileri olarak Zamların geri alınmasını ve ulaşım imkanlarının genişletilmesini talep ediyoruz. Bütün sıra arkadaşlarımızı haklı taleplerimize sahip çıkmaya üniversitemizin dayanışmacı kültürüne ortak olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

ÖĞRENCİLERİ DÜŞÜNEN BiR BELEDİYE ÖĞRENCİLERİ DÜŞÜNEN BİR ÜLKE DE DEĞİLİZ 

Eylemin ardından basın açıklamasının içeriğine dair açıklamalarda bulunan ve mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Aze Eylül Aytekin; 

Şimdi şu şekilde Türkiyede artan bir ekonomik kriz var ve bu kriz biz öğrencileri fazlasıyla etkiliyor Bolu’da kira ücretleri olsun yemekhaneye yapılan zamlar olsun yurtlardaki zamlar olsun yurtlarda yemekhanelere zam yapılıyor ve daha sonra porsiyonlar küçültülüyor yani bu düzen ve bu ekonomik krizin faturası bizden ödetilmeye çalışılıyor ama biz bunu itemiyoruz Bolu’da da dediğim gibi zaten aralıktan itibaren ulaşım zammı olmuştu. İlk geldiğimiz zaman 2.95’lerde bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam şimdi 5 liraya çıktı yani yüzde 40 denilebilecek bir zam yapıldı. Bu ekonomik koşullarda zaten aldığımız kredi ve burslarda bize yetmiyorken bu ulaşım zammı da bizi derinden etkiliyor. Biz bu ulaşım zammına karşı çıkıyoruz. Çünkü öğrencileri düşünen bir belediye öğrencileri düşünen bir ülke de değiliz maalesef bizde kendi yaşam koşullarımızı iyileştirmek için mücadele etmeyi tercih ettik. 

Bizler bugün okulda basın açıklamamızı gerçekleştirdik Bolu’daki öğrenciler olarak AİBÜ deki öğrenciler olarak ama bununla kalmayacak biz zamların olmaması için hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz ve bütün sıra arkadaşlarımızı bütün öğrenci arkadaşlarımızı bizimle beraber birlik olmaya mücadeleye çağırıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.  

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir