Aydın: İktidarın baskılarına boyun eğmedik

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

MHP’de de bir dönem il başkanlığı yapan ve kendisini Türk milliyetçisi olarak tanımlayan Mehmet Aydın, MHP’nin milliyetçilikten uzaklaşıp ümmetçi bir yapıya büründüğünü söyledi. İyi Parti’nin halkın ihtiyaçlarının sonucunda doğduğunu belirten Aydın, MHP’de 3 yıllık il başkanlığı görevinde partisini iyi bir şekilde temsil ettiğini ifade etti.

MHP, RABİACILIĞI SAVUNUYOR

Aydın, 7 Haziran ve 1 Kasım sürecinde hazırlanan seçim beyannamesi ile halktan ,oy istediklerini hatırlatarak şöyle konuştu:
“Biz orada, ‘Bizim partimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını koruyacak ve ilelebet muhafaza edecek ve bunu bozmak isteyenlerin de karşısında olacaktır. Anayasanın ilk 4 maddesini kesinlikle değiştirtmeyeceğiz. Başkanlık sistemi kesinlikle istemiyoruz. Biz parlamenter sistemden yanayız. Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceğiz’ dedik. Ama yolsuzluk ve yoksullukla mücadele etmeyen AKP’ye en büyük desteği veren de MHP oldu. Bununla beraber başkanlık sistemine de desteğini verdi. Bizim düşünce ve inanç olarak bu partide siyaset yapmamızın bir anlamı kalmadı. Ben her Türk vatandaşının Türk milliyetçisi olduğuna inanıyorum. Bu devletin, bu bayrağın altında yaşamak isteyen herkes bence bir Türk milliyetçisidir. Ben bu şekilde kabul ediyorum ve kendimi de bu şekilde tanımlıyorum. Ben MHP’nin artık ümmetçiliği, rabiacılığı savunan ve Ak Parti'ye daha yakın bir ideolojiyi savunan parti olduğunu düşünüyorum.”

CESUR OLMADIKÇA DEĞİŞİM MÜMKÜN DEĞİL

Bunun sonucunda yaşanan değişim sürecinde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e destek vererek, yanında durduğuna vurgu yapan Aydın, “Hiçbir şekilde genel başkanımı yalnız bırakmadım. Genel başkanımız da inat etti ve bu mücadeleyi bırakmadı, çünkü bunun bir halk hareketi olduğunu ve kadın hareketi olduğunu dile getirip bu mücadelenin başarıya ulaşacağını söyledi. Bu süreçte kimi arkadaşlarımız MHP’den istifa ederek, kimisi de çıkarılarak bu mücadelede yanımızda bizlere destek verdi ve biz İyi Parti’nin temellerini attık. İyi Parti'nin kuruluş aşamasından şuan ki seçim çalışmalarına kadar bizzat kendim görev aldım. Biz bu süreçte cesaretimizi, kararlılığımızı ortaya koyduk. İktidar partisinin para gücü, medya gücü ve baskısının yanında kesinlikle geri adım atmadık. Cesur olmadıkça, kararlı olmadıkça değişim yapmak mümkün değildir” diye konuştu.

KURULUŞ AMACIMIZ İKTİDAR OLMAK

Aydın, siyasi partilerin iktidar olma amacı yoksa o partilerin özelliklerini yitireceğini ve nitelik olarak derneğe dönüşeceklerini belirtti. Aydın, şöyle devam etti:
“Biz milletimize kararlılığımızı gösterdik çünkü bir siyasi partinin en büyük özelliği muhalefet olmak değil iktidar olmaktır. Muhalif olmak hiçbir siyasi partinin hedefi olmaması gerekir. Yoksa bir dernekten ya da vakıftan farkınız kalmaz. Bizim kuruluş amacımız zaten iktidar olmaktır. Biz 24 Haziran'da kesinlikle iktidar olacağız. Biz iktidar olmak için kurulduk. Halkımız o yüzden bu desteği bize veriyor. 24 Haziran seçimlerinin farklı bir seçim olacağı kanaatindeyim. İyi Parti bir ideolojinin partisi değildir. Halkın ihtiyacından dolayı kurulan bir partidir. Halkımız kurulmadan önce bize şunu dedi; Biz artık ihtiyacımızı gideren bir parti istiyoruz. Biz şu anki iktidarı olumsuzluklarından dolayı, yanlışlarından dolayı cezalandırmak istiyoruz. Biz alternatif istiyoruz. Bunun içinde sağcısı, solcusu, milliyetçisi, alevisi, sunnisi hepsi vardı. Biz bu insanlarımızın oyuyla iktidar olmak istiyoruz.”
 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir