"Avukatların sesi kesilirse, toplumun nefesi kesilir"

Bolu Barosu üyeleri 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Anıt Park'ta bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende konuşma yapan Bolu Barosu Başkanı Avukat Bengü Perihan Akşemsettinoğlu Yılmaz, "Bizler kamunun vicdanı , demokrasinin temeliyiz . Bizler güçler ayrılığı için, bağımsız ve tarafsız yargı için dik duran, asla kimsenin önünde cübbemizin önünü iliklemeyenleriz. Çünkü bizler adaletin bekçileriyiz. " dedi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Sude KAHRAMAN-M.Yusuf TUĞRUL

Bolu Barosu Başkanı Avukat Bengü Perihan Akşemsettinoğlu Yılmaz ve Bolu Barosu üyeleri 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Anıt Park'ta bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Bolu Barosu Başkanı Bengü Perihan Akşemsettinoğlu Yılmaz, çelenk sunma töreninden sonra 5 Nisan Avukatlar günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Avukatlık mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu, adalete karşı dik durarak her zaman tarafsız olacaklarını belirtti. Akşemsettinoğlu Yılmaz, açıklamasına avukatların ve çok sayıda meslek mensubunun hak ettiği değeri görmediğini ve avukatların seslerini kısmak isteyenlerin olduğunu da ekleyerek, 

Bir ülkede yargının bağımsızlığının , tarafsızlığının ve adaletin sağlanması ancak  savunmaya verilen değer ile mümkündür. Çünkü biz avukatlar hakların savunucusuyuz. Bizler halkın güvencesi olabilmek için avukatız. Biz kadına , çocuğa , tüm canlara karşı şiddetle mücadele etmek için avukatız. Biz Doğa katliamlarıyla mücadele edenleriz . Bizler kamunun vicdanı , demokrasinin temeliyiz . Bizler  güçler ayrılığı için , bağımsız ve tarafsız yargı için dik duran ,  asla kimsenin önünde cübbemizin önünü iliklemeyenleriz. Çünkü bizler adaletin bekçileriyiz. Her ne kadar bugünü coşkuyla kutlamak istesek de ülkemizde 1958 yılından bu yana var olan avukatlar günü son yıllarda ne yazık ki ülkemizde buruk geçmekte. Çünkü bizler ülkemizde Gazetecilerin, akademisyenlerin, milletvekillerinin, öğrencilerin, yurttaşların adil yargılanma haklarının ihlal edildiğini , çevre ve doğa katliamlarının devam ettiğini ,Çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığını ,  Toplumsal cinsiyet eşitliğini öne çıkaran ve kadını koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı kararnamesiyle Meclis iradesi hiçe sayılarak Anayasa’ya aykırı bir şekilde çekilme kararı verildiğini görerek bugünü coşkuyla kutlayamayız. ”Yine biz avukatlar davanın tarafı görünür , hedef gösteriliriz , mesleğimizi yaparken öldürülürüz.  Angarya noktasındaki düşük CMK  ücretleriyle çalıştırılan ,  çoklu Barolarla bölünmek istenen , sesleri kısılmak istenen , kamu hizmeti yaptığı unutturulmaya çalışılan yine bizleriz. Yine sormak isterim biz bugünü nasıl coşkuyla kutlayabiliriz ? Kimse unutmamalıdır ki ; Avukatların sesi kesilirse, toplumun nefesi kesilir." ifadelerini kullandı.

"HAK İHLALLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ ADINA EN ACELE ŞEKİLDE KOORDİNE OLDULAR"

 Avukat Bengü Perihan Akşemsettinoğlu Yılmaz, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde, Bolu Barosu olarak hak ihlallerinin önüne geçmek adına büyük özveri ile çalıştıklarını belirterek, ölenlere rahmet diledi. Akşemsettinoğlu Yılmaz, “70 seneyi aşkın bir maziye sahip olan Bolu Barosu , demokratik,  laik  , sosyal hukuk devleti , yargı bağımsızlığı ve güçlü savunma için çalışmış ve bu yolda   çalışmaya devam edecektir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün gösterdiği hedef ve açtığı yolda ilerlemeyi görev bilmekteyiz. Bu yolda karşılaşılan zorlukları aşmak da yine en büyük sorumluluğumuzdur. Yine bir burukluğumuz da şudur ki ; 06 Şubat 2023 günü,  ne yazık ki ülkemizde 11 ili etkileyen bir deprem felaketi meydana gelmiştir . Mensubu olmaktan gurur duyduğum barom ve diğer tüm barolar her açıdan  büyük bir dayanışma örneği sergilemişler ve hak ihlallerinin önüne geçilmesi adına en acele şekilde koordine olmuşlardır. Bu acının unutulmasına izin vermeyerek yasal düzenlemelerin takipçisi olmak ve yaraların sarılmasına katkıda bulunmak hepimizin boynunun borcudur. Bu vesile ile de sizlerin huzurunda bir kez daha depremde yitirdiğimiz canlara Allah’tan rahmet ve bu yıkımdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

"SAVUNMA NE KADAR ÖNEMLİ OLURSA YARGI TARAFSIZ OLUR"

Bolu Barosu Başkanı Avukat Bengü Perihan Akşemsettinoğlu Yılmaz, TV Bolu ekibine yaptığı açıklamada ise, 5 Nisan Avukatlar gününün önemini vurgulayarak, savunmanın bir ülkedeki bağımsızlık, eşitlik, adalet, demokrasi olduğunu belirtti. Akşemsettinoğlu Yılmaz, “Bugün avukatlar gününün aslında en önemli tarafı savunmanın bir ülkedeki bağımsızlık, eşitlik, adalet, demokrasi konusundaki önemidir. Yani savunma ne kadar önemli olursa, değer verilirse savunmaya ülkede, ülkede de yargı tarafsız olur ve bağımsızlık ve demokrasi sağlanır. Zaten en önemli konuda ülkelerde sanıyorum budur. Avukatın önemi her geçen gün daha da hissedilmektedir.” dedi. 

“YANLIŞ POLİTİKALAR YÜZÜNDEN YARGIYA OLAN GÜVEN AZALDI”

Törende konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yanlış politikalar sebebiyle yargıya olan güvenin zamanla azaldığını bu güvenin tekrar kazanılması gerektiğini belirterek “5 Nisan Avukatlar Günümüz kutlu olsun. Şunu kabul etmek gerekiyor maalesef Türkiye dışına çıktığımızda en çok karşılaştığımız problem bu, Türkiye’de ki yargı bağımsızlığı problemi. Bana göre ilk çözülmesi gereken problemde bu. Türkiye’de insanlar yargıya güvenecek ondan sonra birçok şey yoluna girecek. Eskiden ilk avukatlığa başladığım dönemlerde yargıya olan güven endeksini araştıran firmalar vardı. Şimdikinden çok daha yüksekti. Her geçen gün maalesef yanlış politikalar yüzünden yargıya olan güvende hızlı bir şekilde azaldı. Bunu yeniden tesis etmemiz gerekiyor. 26 yıl olmuş ben de mesleğe başlayalı staj hariç. Beni yetiştiren rahmetli Necla Baltacıoğlu’nu rahmetle ve şükranla anıyorum. Bugün bir yere geldiysek aldığımız eğitimin yanı sıra avukatlık mesleğinden gelmenin hukukçu olmanın avantajını hep yaşadım. Milletvekilliği döneminde yaşadım, belediye başkanlığı döneminde yaşıyorum. Bundan sonraki süreçte de bizler bu işleri bıraktığımızda inşallah yerimizi meslektaşlarımız doldurur diyebiliyorum gönül rahatlığıyla. Şu anda yerimizde 3 milletvekili olarak seçilmiştik, büyük bir tesadüftü. Bir daha olmayacak belki de. Üçümüzde Bolu Barosu’na kayıtlı avukatlardık. Arzu Hanım ve Fehmi Bey ile birlikte. İnşallah yeni dönemde de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde değişik siyasal partilerimizden avukat meslektaşlarımızı parlamentoda görürüz. Milletvekili olarak Bolumuzu temsil etmelerini ben çok arzu ederim. Hepinize saygılar sunuyorum. Avukatlar Günümüz kutlu olsun. İnşallah önümüzde ki yıl yargı bağımsızlığının tekrar kazanıldığı, avukatlar gününün de buruk değil daha mutlu bir şekilde kutlandığı bir yıl olur.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir