ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek "Bolu Türklüğün buram buram yaşandığı bir şehirdir"

Kültür ve Turizm eski Bakanı, ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek Bolu'da önemli açıklamalar yaptı. Bolu'nun, Türk dünyasının ortak kahramanı Köroğlu'nun memleketi olduğunu belirten Zeybek, "Bolu Türklüğün buram buram yaşandığı, önem verdiğimiz sevdiğimiz bir şehirdir" dedi.

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek İstanbul'dan Ankara'ya geçerken Bolu'ya uğrayarak 60 yıllık dostu Bolu'da milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden emekli Öğretmen Hasan Dinç ile buluştu. Dinç'le uzun süre sohbet eden Namık Kemal Zeybek, Bolu'nun Türk dünyası için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, "Bolu Köroğlu'nun diyarıdır. Köroğlu bütün Türk dünyasında bilinen bir kahramandır. Köroğlu zalimlerle karşı, sömürücü yöneticilere karşı Türk halkının direnişinin simgesidir. Köroğlu aslında Oğuz Türkleri’nin kahramanıdır. Aynı destan Türkmenistan’da da anlatılır. Onlar 'Goroğlu' diye anlatıyorlar. Küçük farklar var. Köroğlu eşkıya değildir. Köroğlu halkın zulme karşı direnişini ifade eder. 'Goroğlu'da öyle. Ama aynı hikayeleri anlatırlar. Aynı yöre adları geçer. Kazak Türkleri'nde çok meşhur bir senfoni vardır. “Köroğlu Senfonisi” fakat onu takdim ederken Türkmenlerin Köroğlu'su derler. Kazak Türkleri de benimser Köroğlu'nu. Bütün Türkler benimser ama Bunun Oğuz Türkleri'nden çıkmış olduğu söylenir. Köroğlu diye bir insanın yaşayıp yaşamadığı hiç önemli değil. Nasrettin Hoca’nın yaşayıp yaşamadığı hiç önemli değil. Yaşamışlardır. Tamamen sıfırdan üretilmez böyle destanlar. Türk Halkının yiğitliğinin, direnişinin, özgürlük kavgasının en güzel ifadesidir Köroğlu. Biz Köroğlu’nun burada yaşadığına inanıyoruz. Buradan yayılmıştır diye düşünüyorum. Azerbaycan’da da Köroğlu çok benimsenir. Oğuz Türkleri bizim derler. Bolu Türklüğün buram buram yaşadığı, içinden çok değerli Türkçülerin çıktığı önem verdiğimiz, sevdiğimiz bir şehrimizdir" ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir