Artık Bolu Yemeklerini Bulabileceğimiz Bir Restaurantımız Var

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ - Fatma KINIŞ 

Köy okulunu restauranta çevirdiler


Bolu Demirciler Köyü'nde, 49 kadın üyeden oluşan ''Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi" bugün bir ilke daha imza attı. 2020 yılında kurulan Demirciler Gelincik Kadın Kooperatifi, “Kadının Emeği, Birliğin Temeli” projesi ile gelişmeye devam ederek tüm ülkede örnek gösterilen kooperatif olma yolunda hızla ilerliyor.

Demirciler Gelincik Kadın Kooperatifi, köydeki ilkokul binasını yeniden düzenleyerek Bolu yöresel yemeklerinin yapıldığı bir restauranta çevirdi. Restaurant, bugün Bolu protokolünün katıldığı açılış töreniyle hizmete girdi. Açılışta konuşan Bolu Valisi, "Hanımlar başta olmak üzere bu kooperatiflerimizin kahramanları olarak hem geleneklerimizi yaşatıyorlar hem kendileri dar sermaye ile bile olsa bu işe giriyorlar. Bu tarz faaliyetler fedakârlık istiyor. Birazcık fedakârlık yaparak gelenek göreneğimizi de yaşatıyoruz. Geleneksel tatlarımızı da yaşatıyoruz aynı zamanda hanımlar sosyalleşme noktasında çok ciddi şekilde birbirlerinin yanında üretim amacıyla geliyorlar. Bu çok önemli. Evlerine ekmek götürebilecek para kazanıyorlar." dedi.

Açılışa katılan davetlilere Demirciler Gelincik Kadın Kooperatifi kadınlarının yaptıkları yöresel yemekler ikram edildi. Restaurantın kurulmasında katkısı bulunan kişi ve kurumlara Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından plaket takdim edildi.

Restaurantta Demirci Köyü kadınlarının yaptıkları Bolu yöresine ait yemekler haricinde el yapımı katmer ve çörekler de bulunacak. 

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir