Amerika'nın Büyük Kanyon'una Bolu'dan rakip

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Seben turizmle ilgili adımlar atmaya devam ediyor. Bolu’nun Çukurovası olarak bilinen ve tarımsal ürün çeşitliliği ile ön plana çıkan Bolu’nun şirin ilçesi Seben turizm konusunda da önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İlçede yer alan ve özellikle Amerika’nın Arizona eyaletinde ki kanyonlara benzeyen coğrafi yapısıyla dikkat çeken ilçedeki kanyon ve yürüyüş yollarının turizme kazandırılması için Seben Kaymakamlığı, Seben Belediyesi ve Bolu İl Kültür Turizm Müdürlüğü girişimleri ile çalışma başlatıldı. Bu çalışma kapsamında Seben Guz Deresi kanyon yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi. Pazar günü gerçekleştirilen etkinlik, Musa Sofular Yaylasından başlayarak Kayaevleri Seben Belediyesi Sosyal tesislerinde sona erdi. Etkinliğe 220 sporcu katıldı.

BOLU TABİATIN KALBİ

Seben Kaymakamı Süleyman Bakan gerçekleştirilen etkinlikle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

Bu gün Guz Deresi yürüyüş etkinliğinde sizlerle beraberiz. Seben Kaymakamlığı, Seben Belediye Başkanlığı ve Bolu İl Kültür Turizm Müdürlüğü ortak işbirliği ile misafirlerimizi Seben Guz Deresi kanyonunda ağırlıyoruz. Şuan Guz Dersi kanyonumuzun tam orta noktasındayız. Yürüyüşümüzü saat 10:00 civarında Musa Sofular Yaylası civarından başlattık. Şuan orta noktadayız. Şuana kadar çok iyi bir şekilde geldik İnşallah. İlk yürüyüş etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz 7 Kasım 2021 yılınız baz alarak bu etkinliği geleneksel hale getirmek istiyoruz. Burada hem Sebenimizi hem Bolumuzu yöre halkımızla hemhal etmek istiyoruz bir araya getirmek genel amacımız. Gerçekten Bolu tabiatın kalbi. Gerek ilçeleriyle gerek merkeziyle doğanın güzelliğini yöre halkımıza vatandaşlarımıza sunuyor. Bundan sonraki süreçte misafirlerimizi Seben ilçemize bekliyoruz. Onları ağırlamaktan şeref duyarız. Sizlere de burada bizlerin davetine icabet ettiği için teşekkür ediyoruz.

HER YIL YAPILACAK

Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak gerçekleştirilen etkinlik hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

Bu gün gerçekleştirdiğimiz etkinlik Guz Deresi Trekking etkinliği. Öncelikle Guz Deresi nerede ondan bahsetmek isterim. Başlangıç noktası Musa Sofular Yaylası bitiş noktası Solaklar Kayaevleri. Seben Belediyesi Kayaevleri sosyal tesislerinde sona erecek bugünkü etkinliğimiz. Baktığımızda doğu kısmında Kartalkaya, batı kısmında Seben, kuzey kısmında Seben Gölü ve güney kısmında ise Türk tarihinde ilk olarak Nevruz Tepesi olarak anılan, Nevruz Tepesi eteklerinde bulunan ve 30 kilometrekarelik alanda Guz Deresi Kanyonu etkinliklerini bu gün yapıyoruz. Bu etkinliği Seben Belediyesi, Seben Kaymakamlığı ve Turizm İl Müdürlüğümüz, kıymetli katılımcılarımızla yapıyoruz.  Bolu’da ki doğa sporları kulüplerimizin hepsi de bu ekinliğe katıldılar. 200 küsur katılımla gerçekleşen bir etkinliğimiz var. Bu günkü organizasyonumuzu pandemi dolayısıyla biraz dar tuttuk.  İnşallah bu ekinliği her yıl geleneksel hale getireceğiz ekim ya da kasım ayında uygun zamanda bu etkinliğimizi yapacağız.

ARİZONA’DAKİNİN BİR BENZERİ

Bu etkinlik için burada Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte burada yapılacak proje için ilk etüt çalışmasını da aynı anda yapıyoruz. Yürüyüş yolları, geçiş parkuru, cam balkon, cam teras konusunda bir çalışma yaparak bakanlıktan destek alarak İnşallah bu alanın turizme kazandırılmasını sağlamış olacağız. Guz Deresi Kanyonu Seben’de ikinci büyük kanyon olma özelliğini taşıyor. Birincisi Kınıkçı Kanyonu 23 kilometre mesafede. İkinci kanyonumuz Guz Deresi Kanyonu. Baktığımızda Arizona’daki kanyonlarımızın bir benzerinin Seben’de olduğunu iddialı bir şekilde söylemek isterim. Katılımcılarımız gayet mutlu. Hep birlikte 6-3 seviyesinde zorlu etabımızı orta seviyede olan kanyonumuzu inşallah tamamlayacağız. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu gün burada bizleri yalnız bırakmayan Cumhuriyet Başsavcmızla birlikte ve değerli katılımcılarla birlikte parkurdayız, yolun yarısını bitirdik İnşallah etkinliğimizi yürüyüşümüzü tamamlayacağız teşekkür ederiz.

BOLU’YA BİR KANYON YÜRÜYÜŞ ROTASI DAHA KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ

Etkinlik hakkında İl Kültür Turizm Müdürü Hakan Doğanay şu değerlendirmeleri yaptı:

Bolu denilince akla biliyorsunuz tabiat yürüyüş yolları göl gölet ve trekking yolları geliyor. Bizim için önemli olan bu yürüyüş yolarını halkla birlikte yürüyebilmek. Bu kapsamda bu gün 7 Kasım’da Seben Belediyesi ve Seben Kaymakamlığı ile birlikte hem de 10 Kasım’a ithafen bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 220 belki biraz daha fazla sporcumuzla birlikte, halkla birlikte doğaseverle birlikte 12 kilometrelik bir kanyon yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Kanyon yürüyüşümüzün zorluk derecesi 6-3 zorluk derecesinde bir kanyon. Özellikle sonbaharda yürünmesini tavsiye ediyoruz. Hem flora, bitki, fauna çeşitliliğini ve zenginliğini bütün doğaseverlerimiz görsün. Ayrıca bu gün aramızda profesyonel dağcılarımızda var. Biz burayı doğaseverlere yürüyüş severlere açmayı düşünüyoruz. Profesyonellere açmayı düşündüğümüz için bu yürüyüş alanı ile ilgili bir beyin jimnastiği de yapmış olacağız. Bu arada ne türlü düzenlemelerin yapılacağına dair değerlendirme yapacağız ve o önerileri çalışacağız İnşallah. Daha sonra bu konuyu çalışarak Bakanlığa sunarak Bolu’ya bir kanyon yürüyüş rotası daha kazandırmış olacağız. Bunun gibi 3-4 tane daha çok güzel kanyonumuz var. Bizi Bolu’daki sporcular ve turizmciler çok iyi takip esinler. Biz hedefimizi çok büyük koyuyoruz İnşallah. Amerika’nın Grand Kanyon’una biz Bolu’nun Kınıkçı Kanyonu’nu ile çıkacağız İnşallah, daha güzel olacaktır. Ben bütün doğaseverleri ve sağlığına dikkat edecek her kişiyi Bolu’ya gelmelerini ve Bolu’nun havasını teneffüs etmeleri için kendilerini davet ediyorum.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir