Ak Parti için İngiliz örneği verdi

Ak Parti için İngiliz örneği verdi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ve partililerle birlikte ilk olarak Bolu Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Mansur Şen'i makamında ziyaret etti. Şen Dervişoğlu'nun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Şen Dervişoğlu'na Bolu Belediyesi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sohbet havasında geçen ziyarette Dervişoğlu Millet İttifakı olarak İYİ Parti'nin üstlendiği rolü ve elde ettiği siyasi başarının altını çizdi.

BEKLEDİĞİMİZ GİBİ OLDU

Dervişoğlu ziyaretinde şu değerlendirmeleri yaptı "Biz kurulduğumuz günden beri tabiri caizse Şeytan taşlamaktan tavaf etmeye fırsat bulamadık. Bildiğiniz gibi bize de bazı zorluklar çıkarıldı. Yerel seçimde İYİ Parti ve Türkiye açısından son dönemde rekabetli bir dönem ortaya çıktı. Hem CHP ile İYİ Parti'nin gerçekleştirmiş olduğu Millet İttifakı hem de Cumhuriyetimizin demokrasiye olan bağlılığını bir sonuç vereceğini başında övgü ve bilme imkanına sahiptik. Beklediğimiz gibi oldu. Gittiğim birçok yerde de söyledim burada da söylemekte beis görmüyorum. Zor bir yer aldınız, birçok zor yerde alındı. Bu iş başında bulunan iktidarın demokratik yol ve yöntemlerle yenilebileceği bir algı yarattı.

AK PARTİ'Yİ YENİLEBİLECEĞİNE HİÇ KİMSE İNANMAZDI

Gandi diyor ki ‘ Eğer Türkler, İngilizleri yenemeseydi Çanakkale’de, İngilizlerin yenileceğine dünyada kimse inanmazdı.’ İşte bu sonuçlar alınmasaydı da o zaman Ak Parti'yi yenilebileceğine hiç kimse inanmazdı. Dolayısıyla demokrasinin sayesinde çok büyük bir kazanım. Bolu’da başarılmış bir siyasi zafer. Ayrıca yaşadığımız yörenin hizmete ihtiyacı var. Bu hizmetin ehil kişiler tarafından, liyakat sahibi kişiler tarafından sürdürülmesi de yöre insanının bir beklentisi. Belediyeler üzerinde de ciddi bir şaibe gölgesi var. 17 seneden beri iş başında bulunan bu iktidar, her alanda yaptığı işlerin yanında bir de belediyelerde yaptığı yolsuzluklardan bahsediliyor. Onların araştırılmasını engellemek durumunda bir takım adımlar attığına şahit olunuyor. Amacımız kargaşa yaratmak değil. İçinde yaşadığımız yörenin insanına hak ettiği hizmeti götürebilmek. Bunun için hep demokrasi geleneklerine bağlı kalacağız. Yaşadığımız yörenin yaşama alışkanlıklarından kaynaklanan bir takım özellikleri baz alarak çalışacağız. Kastamonu’daki insanla Bolu’daki insanın beklentisi aynı değil. Dolayısıyla her şeyde insanı ön plana çıkararak hizmet edebilme arzusu taşıyacağız.

YARINLARI DÜŞÜNEREK HAREKET ETMEK LAZIM

Bunun yanında da tabii yerelden başlayarak, demokrasinin güçlenmesine katkı sağlamak gayretindeyiz. İyi parti olarak CHP ile bir araya gelmek suretiyle Millet İttifakı'nın bütün bunların yanında bir de sosyal ve siyasi tansiyonun düşmesine katkı sağladığını gözlemliyoruz. Güzel barış ortamına da katkı sağladı. Türkiye’nin her yerinde taassuplar bir tarafa bırakılarak, Türkiye’nin gerçekleri ele alınmak itibariyle her iki parti birçok yerde sanki tek bir parti teşkilatıymış gibi seçim döneminde kampanya yaptı. Türkiye’nin ilklerinden biridir bu olay. Biz de yeni bir patiyiz zaten ilk yerel seçimimiz. Bu sebeple genel merkez olarak bizim parti teşkilatları olarak sizin yerel yönetimler olarak Bolu Belediyesi’nin bazı sorunları zamana yayarak çözmek gibi sorumluluğu var. Onun için hemen her şeyi acilen çözülmesi gerekiyor türünden yorum yapan arkadaşlarımızın da yarınları düşünerek doğru söz sarf etmeleri noktasında uyanık davranması gerekiyor.

OTURDUĞUMUZ NE KADAR KOLTUK VARSA ONLARIN TAMAMI SİZİNDİR

Hiç olmayan bir şey yaptık. Şu anda bizim partimizin temsilcisi olarak belediye başkan yardımcısı sıfatıyla Mansur Bey makam işgal ediyor. Belediye Başkan Yardımcılığı yapıyor. Demek ki bizim başında planladığımız o Millet ittifakı, düşünceler eyleme dönüşmüş ve Bolu Belediyesi’nde de vücut bulmuş. Bu sizlerin gayretini gösterir. İyi Parti’nin siyaseten elde ettiği bütün başarılar arasında da sizin gayretleriniz var. Ben bugün partinizin genel başkan yardımcısıyım ama aynı zamanda da milletvekiliyim. Benim milletvekili olmamda da sizin mücadeleniz var. Dolayısıyla ortak emek sarf ettiğimiz bu alanda da elde ettiğimiz ne kadar başarı varsa oturduğumuz ne kadar koltuk varsa onların tamamı sizindir. Sizin de emrinize hizmetinize amadedir. Bunu bilmenizi gönülden arzu ediyorum.

TÜRKİYE’NİN İYİLERİ OLARAK KISA ZAMANDA BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ

17 senedir 16 seçim gördü. Az bir şey değil Türkiye için. 17 sene boyunca 16 seçim referandumda dahil. Bunların tamamı sosyal ve siyasal tansiyonu etkileyen süreçlerdir. Dolayısıyla kutuplaşmaya da imkan hazırlayan bir süreç. Şimdi biz normalleşmeyi temin etmek mecburiyetindeyiz. İYİ parti olarak da TBMM'de kabullendiğimiz misyon bu hedefe yöneliktir. Bir tarafta yerel seçim olabilir Türkiye’nin şartları da değişebilir. Olağanüstü durumlar söz konusu olabilir. Kendini biraz daha fazla hissettirecek Türkiye’de sistem konuşulacak, sistem tartışması yaşanacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönem TBMM de çok dikkatli bir parlamento grubu olarak gönül vererek yapmamız lazım. Teşkilatlarımızın, küskünler olabilir, dargınlar olabilir, haklarını alamadığına inanan arkadaşlarımız olabilir. O arkadaşlarla yüz yüze temaslarımızla, bölgesel toplantılarla, il ve ilçe ziyaretleriyle kaynaşarak partimizi sürdüreceğiz. Kısa zamanda Atatürk’ün sözü var ya ‘ Türk milleti, kısa zamanda büyük işler başardı.’ Biz de Türkiye’nin İyileri olarak kısa zamanda büyük işler başaracağız. Ama kendimizi alkışlamayı beceremiyoruz. Başkaları gibi değiliz. Çıkıp şunu yaptık bunu yaptık diyemiyoruz. Elde ettiğimiz başarının zaman zaman farkında olmadığımızı söylemek istiyorum.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir