AHMET BAYSAL'DAN BAİBÜ ÖĞRENCİSİNE ANLAMLI ÖDÜL

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEYNEP SUDE YAVUZ 

Bolu Bağışçılar Vakfı Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından hayata geçirilen Sahadayız Projesi’nde eğitim gören Cennet Çakan isimli öğrenci, Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından İzzet Baysal Şükran Günleri’ne özel hazırlanmış olan 'İzzet Baba' isimli gazetede eşsiz hayırsever İzzet Baysal hakkında yazdığı yazı Ahmet Baysal’ı duygulandırdı. Cennet Çakan, İzzet Baysal Gazetesi'nde yazdığı yazıda  "Türkiye’nin ilk vakıf destekli üniversitesi olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde okumaktan onur duyuyorum. Benim üniversiteye geldiğim gün yaptığım ilk şey, değerli hayırsever İzzet Baysal’ın kabrini ziyaret etmek ve ona teşekkür etmek olmuştu. Mezar taşında yazan zamanın İçişleri Bakanı'na gönderdiği o son arzusunu okuduğumda tüylerim diken diken olmuş, gözlerim dolmuştu. ‘Bu dünyadan göçtükten sonra bu kampüse ağaçlar altında bir köşeye, gençlerimizin yakınına defnedilebilirsem, onların arasında yaşadığım mutluluğu ruhumda ilelebet yaşamaya devam edeceğime inanıyorum'. Bu sözleri beni çok etkiledi. Memleketine ve ülkesine verdiği değer, biz gençlere olan inancı, benim geleceğe olan inancımı güçlendiriyor. Onu bizzat tanımayı gerçekten çok isterdim. Bir insan ülkesine ve memleketine ancak bu kadar kendini adayabilir. Bolu’yu Bolu yapan güzel insan İzzet Baysal'a teşekkürlerimi sunuyorum. Mekanı cennet olsun." ifadeleriyle İzzet Baba hakkındaki duygularını dile getirdi. 

"AHMET BAYSAL ÇAKAN'IN YAZDIKLARINI OKUYUNCA DUYGULANDI"

Cennet Çakan, gazetedeki duygu dolu yazısı ile İzzet Baysal Vakfı Başkanı olan Ahmet Baysal'dan özel teşekkür aldı. Gazeteyi okuduktan sonra Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu’na ulaşan Ahmet Baysal, Cennet Çakan isimli öğrenciyle tanışmak istediğini belirterek kendisine ödül takdim etmek üzere İzzet Baysal Anadolu Lisesine davet etti. Bugün İzzet Baysal Anadolu Lisesinde öğrenciler ile buluşan Ahmet Baysal, Cennet Çakan’a yazdığı bu duygu dolu yazı için teşekkür ederek, Çakan'ı liseli öğrencilere örnek öğrenci olarak gösterdi.

"BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI"

Ahmet Baysal, Cennet Çakan’ın yazdığı yazı okurken çok duygulandığını belirterek, "Üniversiteye girmiş, kazanmış. İzzet Baysal’ı duymuş. Yaptığı ilk şey mezarlığı ziyaret etmek ve ona dua etmek olmuş. Onun için beni çok duygulandırdı. Sizin onu tanımanızı istedim. Onun için bugün çağırdım. Sizler zaten Bolulu'sunuz İzzet Baysal’ı muhakkak çok iyi tanıyorsunuz ama bir de onu içinizden gelen sevgi seli veya saygı duygusu varsa, size bir örneğini göstermek için çağırdım. Teşekkür ediyoruz." dedi.

"HAYATIMDAKİ EN ANLAMLI, EN GÜZEL TELEFON KONUŞMASIYDI"

Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin İzzet Baysal Şükran Günleri için özel olarak hazırladığı İzzet Baysal Gazetesi'ni çok beğendiğini ifade eden Ahmet Baysal, BGC Başkanı Bülent Velioğlu'na teşekkür belgesi verdi. Teşekkür belgesini alan Bülent Velioğlu, "Sizinle çok duygulandıran bir telefon konuşması yaşadık. Gazete çıktıktan sonra beni aradınız. Özellikle Cennet isimli bir kız öğrencimiz. Cennet’in İzzet Baba ile ilgili söylediği sözler Ahmet amcayı çok duygulandırmış ve bana telefon açtı. Belki de hayatımdaki en anlamlı en güzel telefon konuşmasıydı. Çok teşekkür ediyoruz. Allah size uzun ömürler versin. Cennet o sabah İzzet Baba’nın mezarına gitmiş, dua etmiş, fotoğraflar çekmiş. O günde Ahmet amca aramıştı beni. Ben kendisine teşekkür ettim. Kendisi de ofise geldi, çok duygulandı ,göz yaşlarını tutamadı. Biz tekrar kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, BAİBÜ İletişim Fakültesi öğrencisi Cennet Çakan’a 'Sayın Cennet Çakan, 2022 Şükran Günleri nedeniyle İzzet Baysal’la ilgili yazdığınız yazı için teşekkürlerimizle. 06.06.2022 Ahmet Baysal' ifadelerinin bulunduğu gümüş İzzet Baysal Madalyonu hediye etti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir