9'uncu ilçemiz geliyor...Taşkesti ilçe olma yolunda

Bolu’nun Mudurnu İlçesine bağlı Taşkesti Beldesi ilçe olma yolunda ilerliyor. Taşkesti Belediye Başkanı Tahsin Özcan beldenin ilçe olması yolunda uzun süredir yoğun bir çalışma yürütüyor. Belde halkının destekleri ve Başkan Özcan’ın çalışmaları meyvesini vermek üzere. Taşkesti’nin ilçe olması için hazırlanan kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verildi. Teklif şu anda TBMM İçişleri ve Plan ve Bütçe Komisyonu’nda.

9'uncu ilçemiz geliyor...Taşkesti ilçe olma yolunda
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Mert MİNİSKER

Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde köy-kent projesinin ilk uygulandığı yer olan Taşkesti Beldesi, son yıllarda artan turizm potansiyeli ile bölgenin cazibe merkezlerinden biri haline gelmiş durumda. Yıllık 500 binin üzerinde turisti ağırlayan belde artan ekonomik faaliyetleri ve nüfusu ile ilçe olma yolunda hızla ilerliyor. 

DEVLET BAHÇELİ’NİN 100 İL 1000 İLÇE AÇIKLAMASI HEYECAN YARATTI

Beldenin ilçe olması için en fazla uğraş verenlerin başında Taşkesti Belediye Başkanı Tahsin Özcan geliyor. Başkan Özcan, Taşkesti’de halihazırda bulunan turizm tesisleri ve TOKİ yatırımları ile beldenin zaten ilçe görünümüne kavuşmuş olduğuna dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, il sayısının 100’e ilçe sayısının 1000’e çıkarılması yönünde yaptığı açıklamanın belde halkında büyük heyecan oluşturduğunu söyleyen Tahsin Özcan, ‘Taşkesti olarak biz hazırız. Şimdi en büyük görev siyasilerimizde’ diyerek Bolu siyasetinin Taşkesti’nin ilçe olması konusunda birlikte hareket etmesi gerektiğini de vurguluyor.   

18 KÖYÜN ANA MERKEZİ

Kuzeyden Düzce ili, Gölyaka İlçesi, Batıdan Akyazı, Hendek İlçeleri, Güneyden ve Doğudan Bolu, Mudurnu, Göynük, ile çevrili olan Taşkesti, aynı zamanda İç Anadolu ve Marmara Bölgelerinin kavşak noktasında yer alıyor. Taşkesti ayrıca yakın çevresinde bulunan 18 köy ve 5 mahallenin eğitim-öğretim, sağlık, alışveriş, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan bir merkez. 

YILDA 500 BİNİN ÜZERİNDE TURİST AĞIRLIYOR 

Belediye Başkanı Tahsin Özcan, Taşkesti’nin turizmde gelecek vaaden bir belde olduğunu belirterek yılda 500 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi. Başkan Özcan, “Taşkesti doğal termal su kaynakları ile yıllık 500 binin üzerinde misafir ağırlayan bir belde.  Termal turizminin yanında, doğa sporları, macera parkı, paintball, ATV gezi alanları, bisiklet yolları, at biniciliği, etkinlik ve aktiviteler de yapılıyor bölgemizde. Sülüklü Göl, Karamurat Gölü, Pürenli Yaylası, Balıklı Yaylası, ve Öküzovası gibi önemli yaylalar ile doğa turizminde de öne çıkıyor.” dedi. 

POTANSİYELLERİ İLE İLÇE OLMAYA HAZIR

Ülke genelinde belde nüfusları azalırken Taşkesti nüfusunun 2 kat arttığına dikkat çeken Başkan Özcan, “Son 15 yılda ülkemiz genelinde belde nüfusları azalırken, Taşkesti de ise turizmi ve doğal yaşam alanları sayesinde nüfus yaklaşık 2 kat arttı. 3 Etap olmak üzere toplam 343 adet konut ve 11 adet iş yeri kapasiteli TOKİ projesine ev sahipliği yapan beldemiz, bölgede bulunan oteller ve diğer sektörler ile yaklaşık 1000 kişilik istihdam da sağlıyor” 

SÜREÇ NASIL BAŞLADI? NASIL İLERLEDİ?

Taşkesti Belediye Başkanı Tahsin Özcan, Taşkesti’nin turizm ve istihdam olanakları ile ilçe olmayı hakettiğini ve yürütülen çalışmaların Bolu Milletvekilleri tarafından takip edildiğini söyledi. Özcan gazetemize özel olarak yaptığı açıklamada “Taşkesti öyle bir yer ki, doğasıyla, yatırımlarıyla, istihdamıyla bambaşka bir belde. Taşkesti’ye gelen misafirlerimiz “Siz ilçe olmayı hak etmişsiniz” diyor. Ama resmiyette herhangi bir şey yok. Biz de bunu değerlendiriyoruz. Meclis üyelerimiz ve 18 köy muhtarımızla Taşkesti’nin ilçe olması gerektiğini ilgililere bildirdik. Kendilerini tebrik ediyorum. Duyarlı insanlarımız var. Bu konuyu biz bakanlığa, valiliğe bildirdik. Milletvekillerimize bildirdik. Milletvekillerimiz bu konuyu takip ediyor. Gösterdikleri çaba için iktidar, muhalefet bütün milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.

“TAŞKESTİ TURİZM AÇISINDA ÇOK DEĞERLİ OLACAK”

Tahsin Özcan, Taşkesti’nin ilçe olma talebi belediye meclisinde oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gerekli kurum ve makamlara muhtarlar ile iş birliği yaparak gerekli dosyaları ilettiklerini belirtti.  Özcan, “Belediye meclis kararı ve oy birliği ile Taşkesti’nin ilçe olması için brifing dosyasını ilgili kurumlara ve kuruluşlara, İç İşleri Bakanlığı, İl Genel Meclis Müdürlüğüne ulaştırdık. Yerel yönetimlere intikal ettirdik”

KANUN TEKLİFİNİ CHP BOLU MİLLETVEKİLİ TÜRKER ATEŞ VERDİ

Taşkesti Belediyesi’nin ve belde halkının girişimleri ses getirmiş durumda. Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Türker Ateş, Taşkesti’nin ilçe olması için hazırladığı kanun teklifini Temmuz ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu. Kanun teklifi şu anda TBMM İçişleri ve Plan Bütçe Komisyonu’nda inceleniyor. 

“TAŞKESTİ HALKI YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE MÜJDELİ HABERİ BEKLİYOR”

Taşkesti Belediye Başkanı Tahsin Özcan, kanun teklifinin olumlu sonuçlanacağına inandığını ifade ederek, “Beldemizin ilçe olması için teklifi verildi.  “100 il 1000 ilçe” biz de ilçe olmak için müracaatımızı yaptık. İlgili yerlere ilettik. Bolu milletvekillerimizin 3’ünün de haberi var. Biz halk olarak milletvekillerimizden Taşkesti’nin ilçe olması için yerel seçimlerden önce müjdeli haberi bekliyoruz.” dedi.

KANUN TEKLİFİ NE DURUMDA?

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş tarafından 6 Temmuz 2023 tarihinde verilen “Bolu İline bağlı Taşkesti Beldesi sınırları içerisinde, Taşkesti adında yeni bir ilçe kurulması” başlıklı kanun teklifi, 7 Temmuz 2023 tarihinde İçişleri Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu tarafından değerlendirilmeye alınmış durumda. 

Taşkesti halkı büyük heyecanla komisyonlardan çıkacak olumlu sonucu bekliyor. Taşkesti’nin ilçe olması ile merkez hariç 8 ilçesi bulunan Bolu, 9. ilçesine kavuşmuş olacak. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir