5 tavsiyeyle vücudunuzun direncini arttırın

Yaşamı sağlıklı şekilde sürdürmek için birçok yola başvuruluyor, önlemler alınıyor. Alınan çok sayıda önleme rağmen, hala yorgun hissediyor, sık sık grip olup iyileşemiyor olabilirsiniz. Peki vücudun hastalıklara karşı direnç kazanması için neler yapılabilir ?

5 tavsiyeyle vücudunuzun direncini arttırın
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

D vitamini kullanan kişilerin grip ve nezleye karşı daha dirençli olduğu uzmanlar tarafından gözlemlendi. Vücudun direnç kazanması için en önemli etkenlerden birinin D vitamini olduğu belirtildi.  Peki D vitamini vücuda nasıl kazandırılır? 

Vücuda D vitaminini 3 şekilde alınır.
1- Güneş ışınları
2- D vitamini içeren besinler
( Ton balığı, yoğurt, süt, peynir, tereyağı...)
3- Vitamin takviyesi

HİJYEN KURTARICINIZ OLABİLİR

Basit bir yöntem olarak gözüksede kalabalık ortamlardan uzak durmak, düzenli olarak el ve yüz temizliğine önem vermek dışarıdan gelen bakterileri engellemenizi sağlar. Hasta insanlarla aynı ortamda bulunmamakta vücudunuzun direncinin yıkılmamasını önler.

KAHVALTI GÜNE ZİNDE BAŞLAMANIZI SAĞLAR

Güne başlarken tüketeceğiniz besinler ilerleyen saatlerdeki halinizin belirleyicisidir. Besin değeri yüksek besinler tüketmek enerjinizi arttırabilir.

YETERSİZ SUTÜKETİMİ
Suyun faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok. Yetersiz su tüketmek, yorgunluğa, vücudun savunmasız kalmasına yol açabilir. Bu yüzden yetişkin bir insanın her gün 8 bardak su içmesi gerekir.

UYKUSUZLUK BİTAP DÜŞÜREBİLİR

Yetişkin bireylerin günlük uyku süresi ortalama 7-9 saattir. Düzensiz uyku gün içindeki işlerinizin aksamasını, vücudunuzun halsiz olmasına sebebiyet gösterir. Vücudun yeteri kadar dinlenmesi sağlığınız açısından büyük önem taşıyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir