Sedaş işçileri eyleme başladı

Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi’nde TİS sürecinin tıkanması sonrası işçiler eyleme başladı. TES İŞ Sendikası Şube Başkanı Hasan Aracı işçilerin hak ettiği değeri bulamadığını ifade etti

Sedaş işçileri eyleme başladı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’ye hizmet veren Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi’nde (SEDAŞ) örgütlü olan TES-İş ile 25 Ocak’ta başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde karar çıkmadı. Arabulucu sürecine giren sözleşmede işçiler taleplerini duyurmak için eyleme başladı. . SEDAŞ işçileri, aldıkları asgari ücret maaşına zam alamaz ise, Ankara ile yapılan temasların ardından Pazartesi günü eyleme başlayacaklarını belirttiler. SEDAŞ’ta yetkili olan Türkiye Enerji Su Ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş Sendikası) Sakarya Şube Başkanı Hasan Arıcı süreç ile ilgili açıklama yaptı.

“İYİLEŞTİRME OLMADI”

Hasan arıcı yaptığı açıklamada, “Bu ekonomik durumda örgütlü olduğumuz işyerlerinde TİS görüşmeleri yapmak her geçen gün zorlaşmaktadır. Elektrik dağıtım ve Gaz Dağıtım iş yerlerimizde işverenlerin EPDK ‘dan enflasyon üzerinden bütçelendirilmesi çalışanları mağdur etmektedir. Genel merkezimiz tarafından EPDK’ya ve Enerji Bakanlığı’na yazılar yazılmış ama bu konu hakkında herhangi bir iyileştirme olmamıştır.

“EMEKLER DEĞER BULMADI”

SEDAŞ işyerimizde devam eden 8. Dönem TİS normal sürede idari maddelerin tamamı üzerinde anlaşma sağlanmış ancak arabulucu sürecinin sonuna yaklaşmamıza rağmen ücret teklifi verilmemiştir. TİS görüşmelerinde işveren tarafından ücret teklifi yapılmaması üyelerimizi hayal kırıklığına uğratmış ve emeklerinin değer bulmadığı hissiyatına kapılmışlardır.

“CANINI DİŞİNE TAKANLARIN 1 MAYIS’I KUTLU OLSUN”

Üyelerimizin bu ücretler nedeniyle moral ve motivasyonlarının kalmadıklarını, ücretleri çok düşük olduğu için geçinememekte olduğunu her platformda dile getirmektedirler. Bu geçim sıkıntısından dolayı mesai sonrası ve istirahat saatlerinde başka işlerde çalışmak zorunda kalmaktadırlar. Geleceğe dair geçim konusunda umudu olmayan hiçbir işçinin verimli ve istekli çalışması mümkün değildir. Biz sendika olarak iş barışından ve iş verimliliğinden yanayız bunların sağlanması yalnızca bizim çabalarımızla değil işverenin de bu konuda önemli adımlar atmasıyla gerçekleşebilir. Ücretlerimizin bölgemiz koşulları göz önüne alınarak geçinilelebilir şartlarda olmasını talep etmekteyiz. Hayat devam etsin diye canını dişine takanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir